23 Август, 2021 17:30 1 862 4

Стартира разследване на снощните батални сцени в Ница

  • ница-
  • олимпик марсилия-
  • батални сцени-
  • разследване

Общественият прокурор в южния град потвърди, че е започнал разследване, но разкри, че не е имало арестувани

Стартира разследване на снощните батални сцени в Ница - 1

Местните власти в Ница започнаха разследване след грозните инциденти, които доведоха до прекратяването на мача от френската Лига 1 между отборите на Ница и Марсилия.

Общественият прокурор в южния град потвърди, че е започнал разследване, но разкри, че не е имало арестувани, след като привърженици на Ница нахлуха на терена и конфронтираха Димитри Пайе от Марсилия, който върна хвърлена по него бутилка в трибуните, преди да настъпи меле между футболисти и фенове. Френската футболна лига (ЛФП) обяви в кратко изявление, че двата клуба са извикани на изслушване в сряда "след сериозните инциденти".

Домакините водеха в дербито на Средиземноморието с 1:0 след гол на Каспер Долберг, преди двубоят да бъде прекъснат в 75-та минута на "Алианц Ривиера", след като Пайе падна на земята след удар от бутилка, хвърлена от трибуните. Бившият френски национал хвърли обратно бутилката в трибуните, а това разгневи някои фенове на Ница, които нахлуха на терена и това предизвика меле между футболисти, треньори и привърженици. Наставникът на Марсилия Хорхе Сампаоли пък трябваше да бъде удържан от собствения си щаб.

Мачът бе прекъснат за повече от час и в крайна сметка прекратен малко преди полунощ местно време, след като Марсилия отказа да се върне на терена. Остава неясно какви ще са действията на Френската лига, която трябва да реши дали да има преиграване или служебна победа за Ница на фона на отказа на марсилци да се върнат обратно на игрището.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    11 1 Отговор
    Кои ще разследва,тя СЙЙКА е в отпуска и не е гледала записа
  • 2 Ефектът макарон бабоев

    7 1 Отговор
    Участбиците в мелето на стадиона са били "ваксинирани" !
  • 3 1х2

    4 0 Отговор
    Победа за Марсилия. Глоба за Ница и 3 срещи без публика.

    Коментиран от #4

  • 4 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "1х2":

    Марсилия са пълни отрепки. Бях цели 15 мин в тлзи град и съм отвратен. За съжаление Ница ще го отнесат със сигурност. Не говоря само за 3те точки а за сериозната финансова глоба, която несъмнено ги чака