Last news in Fakti

23 Август, 2021 23:05 3 533 17

Той го направи! 40-годишният Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков и донесе победа на Берое

  • берое-
  • ботев враца-
  • 1:0-
  • efbet лига-
  • мартин камбуров-
  • рекорд-
  • петър жеков

"Зарали" спечелиха с минималното 1:0 срещу Ботев Враца в мач, игран на стадиона в Стара Загора, като единствено попадение в мача бе на Мартин Камбуров

Той го направи! 40-годишният Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков и донесе победа на Берое - 1
Снимка: beroe.bg

Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския футболен елит! Нападателят донесе победата на своя Берое над Ботев Враца в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. "Заралии" се наложиха с минималното 1:0, а Камбуров вкара единственото попадение в срещата. Така капитанът на старозагорци има на сметката си 253 гола в родното първенство, колкото е отбелязал и легендата Петър Жеков.

Иначе Берое заслужаваше повече победата, с оглед играта на терена. Освен попадението на Камбуров, което дойде от дузпа в 47-ата минута, домакините удариха и греда 5 минути преди края след удар на Стийв Фуртадо. В 76-ата минута пък Йоан Бауренски бе изгонен с директен червен картон след намеса на ВАР системата за опасно влизане в краката на противников нападател.

Двубоят започна с натиск на домакините от Стара Загора. В 4-ата минута Камара отправи слаб далечен изстрел и логично Костов улови без проблем.

В 10-ата минута дойде и най-чистото положение до този момент, но то бе на сметката на врачани. Дориан Бабунски опита късмета си от пряк свободен удар, но за негово нещастие кълбото премина на сантиметри от страничния стълб. Веднага след това в ответната атака отново Камара опита да прехвърли Костов, но безуспешно.

Натискът на Берое обаче продължи и в следващите минути. В 17-ата след центриране от корнер Камара игра с глава, а топката попадна в Сако. Той от изключително близка дистанция не успя да отправи хубав изстрел и изкара в аут. В 30-ата минута Серкан Юсеин опита далечен удар, но неточно.

В 32-ата минута Стийв Фуртадо центрира добре отдясно и намери непокрития Мартин Камбуров. Нападателят скочи и отправи опасен изстрел с глава, но право в ръцете на Костов.

6 минути по-късно Лебон намери Серкан в наказателното поле. Полузащитникът овладя добре и с лъжливо движение успя да се справи със защитник на гостите. Завършващият му шут обаче се оказа не толкова добър и не намери очертанията на вратата.

В 42-ата минута Камара направи прекрасен рейд отдясно и копна кълбото към Камбуров. Капитанът на Берое игра с глава от близка дистанция, но изкара в аут.

В първите секунди на втората част Берое получи правото да изпълни дузпа след нарушение срещу Кийлън Лебон. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сбърка и вкара за 1:0. Така нападателят вкара гол номер 253 в българския футболен елит, с което изравнява рекорда на Петър Жеков за най-много попадения.

В следващите минути Ботев Враца оказа натиск и погледна по-сериозно към изравнителното попадение, но до сериозна ситуация така и не стигна. В 70-ата минута след контраатака Мартин Камбуров бе изведен сам срещу вратаря на гостите. Нападателят се справи със защитник на Ботев, премина и покрай вратаря, но се забави със завършващия удар, като позволи на Костов да му отнеме.

В 76-ата минута играта бе прекъсната, а Никола Попов се насочи към ВАР-монитора, за да преразгледа ситуация. Оказа се, че тя е за опасно влизане на Йоан Бауренски няколко минути по-рано. След като видя записа, реферът се върна на игрището и показа червен картон на полузащитника на Ботев (Враца. Така гостите останаха с 10 души до края на мача.

В 85-ата минута Стив Фуртадо проби добре в наказателното поле, освободи се от защитници на гостите и намери място за изстрел. Страничният стълб обаче не му позволи да удвои резултата. Секунди по-късно Камбуров бе изведен сам срещу стража на Ботев, но Костов се намеси добре и спаси.

С тази победа Берое събира в актива си 9 точки и изпреварва днешния си съперник, изкачвайки се на 5-ото място. "Заралии" прекъсват и негативната си серия от 2 поредни загуби. Ботев Враца от своя страна допусна първа загуба в първенството през този сезон. Врачани са с 8 точки и се намират на 6-ата позиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Off

    12 34 Отговор
    Жалък, дърт, куц кон!

    Коментиран от #6

  • 2 Браво

    27 8 Отговор
    Голям !
  • 3 асвя

    22 7 Отговор
    Голямо постижение, Браво !
  • 4 Гришо

    15 7 Отговор
    Не ми е любимец ,но браво!
  • 5 Алфа666

    24 3 Отговор
    40 години като цяло са нищо , но за нормалния житейски живот . Но ако играеш професионален спорт и то футбол на 40 години е нещо различно , изисква се много здрава воля , психика и много въздух . За това трябва да му признаем успеха . Браво .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гфд

    14 6 Отговор
    Но никога няма да бъде Петър Жеков.
  • 8 досиета X

    17 4 Отговор
    Жеков до колко игра? Навремето 30 и чао!.То на тия години от дузпа да вкарва по няколко на сезон , ще го мине!
  • 9 Фен

    13 5 Отговор
    Камбуров никога не може да стигне Жеков колкото и да се напълва Головете му са само за статистиката

    Коментиран от #11

  • 10 Pero Makedoneca

    16 6 Отговор
    В колко мача вкара тези голове и в колко мача Жеков ги вкара ? До колко години игра Жеков и до колко Камбуров ? Кой спечели златна обувка ? Какво беше нивото на Българският футбол по времето на Жеков и сега ? Още един фалшив герой-Камбуров.

    Коментиран от #17

  • 11 Луд

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Фен":

    И въпреки това трябва ли да омаловажиш успехите му.
  • 12 Димитър

    12 3 Отговор
    Сега ако играе до 65 ( ако не бъркам това е пенсионната възраст за мъже) никой няма да го стигне
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 12345

    3 2 Отговор
    Мoжe ли футбoлнитe cтaтиcтици дa пoкaжaт в кoлкo мaчa Жeкoв e вкaрaл cвoитe гoлoвe и cъoтвeтнo в кoлкo мaчa Кaмбурoв e дocтигнaл тeхния брoй, зa дa ce уcтaнoви прoцeнтнo "мaйcтoрcтвo". Мoля cъщo тaкa дa ce пocoчи кoлкo гoлa нa Мaртин ca oт дузпи и кoлкo Жeкoв e вкaрaл oт дузпи. Кaмбурoв e дузпaджия, a нe гoлaджия.... "Рeкoрдът" му e тиквeн и нe трябвa дa ce зaчитa....
  • 15 Антон

    2 0 Отговор
    Браво на Камбуров.
    Иначе П. Жеков го постига до около 30 годишен.
    От друга страна Камбуров е тренирал и в чужбина.
  • 16 Само ЦСКА

    1 0 Отговор
    Едно време ще играеш до 40,ама в джв група.Представете си какво ни е нивото на футбола щом тоя е голмайстор на 40г.ТОЛКОВА СЕ ОБЕЗЦЕНИ ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА. СРАВНЕТЕ ТОЯ СЪС ЖЕКОВ!!!!!
  • 17 Фалшивия "македонец"

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Pero Makedoneca":

    Се присмял на фалшивия герой!