Last news in Fakti

24 Август, 2021 17:30 1 553 2

Признание: Лекарят на Лудогорец получи Президентската награда на УЕФА

  • лудогорец-
  • д-р валентин великов-
  • уефа-
  • кристиян ериксен

Българският специалист по спортна медицина заслужи признанието за участието си в животоспасяващата акция по време на инцидента с датския национал Кристиян Ериксен

Признание: Лекарят на Лудогорец получи Президентската награда на УЕФА - 1
Снимка: Facebook

Лекарят на Лудогорец д-р Валентин Великов получи Президентската награда на УЕФА. Българският специалист по спортна медицина заслужи признанието за участието си в животоспасяващата акция по време на инцидента с датския национал Кристиян Ериксен на мача от UEFA EURO 2020 срещу Финландия.

Д-р Великов, който бе част от медицинските длъжностни лица на двубоя, е отличен в компанията на колегата си Йенс Клайнефелд, на местните медицински представители Могенс Кройтцфелд, Фредерик Фленстед, Андерс Боесен и Педер Ерсгорд, членовете на щаба на датския национален отбор Мортен Скьолдагер и Мортен Боесен, както и капитана на тима Симон Кяер, впечатлил футболния свят с бързата си реакция по време на инцидента.

„Тези хора са истинските герои на Евро 2020 и за мен е истинска чест да им връча тази награда. Тази година призът надхвърля рамките на футболната игра и е важно напомняне за това колко ценен и крехък е човешкият живот“, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

В специално послание самият Кристиан Ериксен също благодари на медицинските екипи за навременните им действия.

„Фантастичната ви работа наистина спаси живота ми“, заяви Ериксен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MEDIC

    6 0 Отговор
    БРАВО!!! Нещо хубаво да чуем за български медик! Истински доктор, не като шарлатаните по болници и поликлиники....
  • 2 Браво

    4 0 Отговор
    Достоен.