24 Август, 2021 22:15 2 908 10

Волейболистките разпиляха Чехия за нов чист успех

  • волейбол-
  • национален отбор-
  • европейското първенство

България надделя с 3:0 (26:24, 25:12, 25:7) в Спортна зала “Колодрума” в Пловдив в мач от 4-ия кръг на Група В на европейското първенство за жени

Волейболистките разпиляха Чехия за нов чист успех - 1
Снимка: БГНЕС

Волейболистките от националния отбор на България напълно надигра и победи Чехия, затваряйки срещата при резултат 3:0 (26:24, 25:12, 25:7) в Спортна зала “Колодрума” в Пловдив в мач от 4-ия кръг на Група В на европейското първенство за жени.

Иван Петков заложи в титулярния състав на Петя Баракова на мястото на Лора Китипова. Двубоят започна равностойно до 4:4. Елица Василева завърши хубава атака от зона 4 за 5:5. Родните състезателки обаче постепенно взеха инициативата и поведоха с 13:10 след силна серия от сервис.

Постепенно обаче българското посрещане се разпадна, което позволи на чехкините да се върнат в мача и дори да стигнат до сетбол при 24:23. Българките обаче успяха да се съвземат и да обърнат до 26:24.

Втората част започна, както завърши първата. Родните националки успяха на няколко пъти да изпълнят чудесна блокада, да направят аванс от 8:3. Предимството за българките обаче стана абсолютно необратимо, след като авансът достигна смазващите 12 точки при 19:7.

Газта от педала не беше свален от нашите националки във финалните точки на сета, за да бъде затворен при смазващото 25:12.

Чехкините продължаваха да се мъчат и в третата част, а България за пореден път натрупа солиден аванс, повеждайки с 14:8 в средата на частта. Авансът продължи да расте главоломно, за да достигне до 22:12. Гостенките показаха зъби и намалиха разликата до 23:17, след доста сериозно разсейване на родните състезателки, но обрат нямаше, за да се поздрави България с трети чист успех на шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 1 Отговор
    Докога все жените ще ни отсрамват?И в Токио и тук!?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Еми

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Докато мъжете не станат мъже... Браво на момичетата успех утре и срещу Полша
  • 3 Симо

    7 6 Отговор
    Поне като е тръгнало така и Ива Митева да се класира за премиер,малко от малко да отсрами сценаристите.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво бе

    4 0 Отговор
    Мъжки момичета !
  • 7 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Симо":

    Още една подигравка с българите искаш?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 цербер

    0 0 Отговор
    Едно голямо БРАВО! на българските момичета!!!!!!!!!!
  • 10 червена коприна

    0 0 Отговор
    Ива Митева спокойно може да стане премиерка на бъдещо правителство на България.