26 Август, 2021 10:05 1 737 0

Наш национал става най-скъпият в Асколи

  • атанас илиев-
  • асколи-
  • серия б

Вчера той замина за Ботуша, където се очакваше да финализира своя трансфер в тима от Серия Б

Наш национал става най-скъпият в Асколи - 1

Голмайсторът на Ботев Пд Атанас Илиев може да се счита за нов футболист на италианския Асколи. Вчера той замина за Ботуша, където се очакваше да финализира своя трансфер в тима от Серия Б.

Италианският клуб вече се е договорил с Ботев Пд за трансферната сума по сделката. Очаква се тя да бъде в размер на около 300 000 евро, което ще направи Илиев най-скъпото попълнение в Асколи до момента. Преди него за 200 000 евро от Сиена е купен Микел Колоколо.

Според информациите в италианската преса Илиев ще трябва да дебютира за Асколи на 11 септември в мача срещу Комо. Нападателят бе част от Ботев Пд малко повече от година. Той бе привлечен от Монтана през миналото лято и направи впечатляващ първи сезон, в който завърши с 16 попадения в 28 мача, като пред него в битката за голмайсторската титла остана единствено Клаудиу Кешеру от Лудогорец.

Асколи привлича Атанас Илиев за заместник на своя голмайстор от миналия сезон – Риад Баич. Босненският нападател реализира 12 попадения в 34 срещи, но от новия сезон ще играе за тима на Бреша. Настоящият треньор на Асколи е бившият защитник на Фиорентина и Аталанта от 90-те години Андреа Сотил. През миналия сезон „кълвачите“ завършиха на 16-о място от 20 отбора в Серия Б.
Съотборник на Атанас Илиев на стадион „Чино и Лило Дел Лука“ ще бъде добре познат у нас футболист. Става дума за бившия халф на ЦСКА Диего Фабрини, който се върна в Италия след престой в Динамо Букурещ. Най-голямото постижение в историята на Асколи е 4-о място в Серия А през сезон 1979/80.

Този сезон 26-годишният добричлия реализира едно попадение в 5 срещи, а вече е и неизменна част от националния тим, за който има 6 мача и един гол – срещу Словакия в контрола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА