Last news in Fakti

31 Август, 2021 20:33 1 845 5

БФС намали наказанието на Станислав Манолев за расизъм

  • манолев-
  • пирин-
  • намаляване-
  • наказание-
  • апелативна комисия-
  • бфс-
  • расизъм-
  • цска

Апелативната комисия съкрати санкцията на Манолев на три мача и глоба от 3000 лева

БФС намали наказанието на Станислав Манолев за расизъм - 1
Снимка: fcpirin.com

Апелативната комисия към БФС намали наказанието на бившия национал Станислав Манолев за расизъм. Преди седмица футболистът на Пирин беше лишен от състезателни права за пет мача и глоба от 6000 лева, след като отправи обида на расова и етническа основа към Амос Юга от ЦСКА.

Последва моментално обжалване от страна на „орлетата“ и сега Апелативната комисия съкрати наказанието на Манолев на три мача и глоба от 3000 лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА АПЕЛАТИВНАТА КОМИСИЯ НА БФС
РЕШЕНИЕ от 31.08.2021г.

По жалба на ФК „ПИРИН“ АД, срещу решение на ДК при БФС от 26.08.2021 г. от пети кръг на ППЛ

Апелативната комисия след като се запозна с обстоятелствата по жалбата, допълнителните доказателства и я разгледа по същество:

РЕШИ:

Жалбата на ФК „ПИРИН“ АД за частично основателна.

На основание чл.62, ал.3, поради липса на безспорни доказателства, наложеното от Дисциплинарната комисия наказание по чл.37, ал.2, б. б от Дисциплинарния правилник 2021/2022, се заменя с наказанието предвидено в чл.22, ал.3, от Дисциплинарния правилник 2021/2022.

На основание чл. 22, ал.3 от Дисциплинарния правилник 2021/2022, Станислав Манолев състезател на ФК „ПИРИН“АД – се наказва със спиране на състезателните права за три срещи и глоба в размер на три хиляди лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    7 3 Отговор
    Беше важно да се играе мача с геловете без публика и да се спечели . Преди мача с Левски очаквам Юнга да се накаже като Манолов, че го е предизвикал. (то така си и беше, но трябва да се отчете на момента).
  • 2 Право

    4 2 Отговор
    Невинен до доказване на противното.
    "поради липса на безспорни доказателства" го НАКАЗВАТ като виновен. ЗАЩО?! Една чужденец се прави на ощипано девойче и плямпи каквото си иска. Де чул, де недочул. Защо думата на ищеца ще тежи повече от думата на нашето момче?! Срам!
  • 3 дайде му

    2 3 Отговор
    даже 7-8 заплати на това мекере...
  • 4 Дядото

    3 2 Отговор
    ...даже си мисля, че нашия" велик талант" трябва не само да му се намали глобата ами и да му платите премия...и подарък луксозен апартамент в София ,пък той ще се извини с кило банани и кокосов орех !!! Скапана държава сме.....си !!!

    Коментиран от #5

  • 5 xXxX

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дядото":

    Все пак на президент на БФС е Бобиня Михайлов, който беше принуден да подаде оставка, заради системни изцепки и явно толериране на расизъм, дори по време на мачове на националния отбор.

    Някой има ли изненадан от решението на БФС, следователно?

    Ако може някой да ми обясни само как така хем го наказват, хем не го наказват, заради липса на неоспорими доказателства? Хахахха, предния смях в залата. Не останаха кофи за разплискване.