Last news in Fakti

2 Септември, 2021 23:45 5 106 21

България не се даде на европейския шампион - завършихме наравно срещу Италия

  • българия-
  • национален отбор-
  • равенство-
  • илиев-
  • киеза-
  • квалификация-
  • световно първенство-
  • италия

Националният ни тим стигна до 1:1 срещу "скуадрата"

България не се даде на европейския шампион - завършихме наравно срещу Италия - 1
Снимка: БГНЕС

България не се даде на европейския шампион Италия и завърши при резултат 1:1 гостуването си във Флоренция в мач от световните квалификации. Атанас Илиев бе точен за тима ни в 39-ата минута и така бе сложен край на 40-годишна прокоба. За последно националният ни отбор вкара гол като гост на "адзурите" на 23 септември 1981 година, когато губим с 2:3. Това е и първо равенство за нашия национален отбор при гостуване на "адзурите".

За Италия се разписа Федерико Киеза, но блестящите изяви на Георги Георгиев и отбраната пред него не позволиха топката да навести повече нашата врата.

Италианците са лидери в групата вече с 10 точки, а "лъвовете" са четвърти с 2 спечелени точки.

Ясен Петров заложи изненадващо на Георги Георгиев на вратата, а четиримата защитници пред него бяха Андреа Христов, Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. Капитанът Георги Костадинов си партнираше с Петър Витанов, докато Георги Йомов и Кирил Десподов бяха на двата фланга. Доминик Янков действаше зад нападателя Атанас Илиев.

Роберто Манчини направи само две принудителни промени от финала срещу Англия на “Уембли”. Контузените Де Лоренцо и Киелини са заменени от Флоренци и Ачерби.

Италианците тръгнаха в атаки от първата минута, но отбраната на България удържаше до 16-ата минута. Тогава обаче Киеза направи рейд фронтално срещу вратата ни, направи двойно с Барела и стреля мигновено от границата на наказателното поле. Топката влезе точно в долния ъгъл - 1:0 за домакините.

Киеза и Имобиле продължиха да бъдат голямата опасност пред нашата врата, но стражът Георги Георгиев се справяше добре.

Изненадващо в 39-ата минута България изравни резултата. Топката бе подадена към Десподов на лявото крило, а играчът на Лудогорец надигра и изпревари Флоренци, напредна и пусна по земя пред вратата на Италия, където Атанас Илиев се измъкна от опеката на бранител и с удар по земя прониза Донарума за 1:1.

В последната минута на първото полувреме домакините бяха много близо до втори гол, но Георгиев бе блестящ. Бонучи изведе с отличен пас Инсиние, който излезе сам срещу българския вратар и стреля, но стражът ни спаси с крак.

На полувремето Ясен Петров замени Георги Йомов със Спас Делев, а малко по-късно Ивайло Чочев влезе на мястото на Доминик Янков.

Италианците продължиха да атакуват, но срещаха добре групирания защитен блок на България.

В 60-ата минута Киеза навърза българската отбрана и се озова сам срещу Георгиев, който се хвърли и изби удара на италианеца. Роберто Манчини пък започна да се изнервя, че тимът му не може да вкара втори гол на България и направи двойна смяна.

В 70-ата минута дебют за България направи новото попълнение на ЦСКА Калоян Кръстев, който замени голмайстора Атанас Илиев.

След 80-ата минута Италия натисна силна, а България се дръпна изцяло в отбрана, за да брани равенството. Домакините така и не успяха да реализират втори гол и срещата приключи при резултат 1:1.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    59 10 Отговор
    А Ники Тюлена кво правеше на мача?🐳🐳🐳

    Коментиран от #5

  • 2 Киро Жарта

    35 8 Отговор
    Адзуро-мадзуро Ясен им турна кро!!!
  • 3 3.14К

    55 7 Отговор
    Браво за резултата! Направо им объркахме представата що е то футбол и европейски шампион.
  • 4 Татко ти

    49 8 Отговор
    Браво,изненадаха ме този път,приятно. Дано да продължим така и занапред.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българи юнаци !!!!

    7 54 Отговор
    Ако не бяха глуповатите смени на треньора можехме да победим! Да извадиш най силните си футболисти, означава , че търсиш определен резултат в тотото! Ясен се окека и никакви възражения не приемам!

    Коментиран от #16

  • 7 Браво

    56 7 Отговор
    Системата " Опълченци на Шипка " се оказа по-добра от хаоса в нападението на Италия , съжалявам хейтърите , които си бяха приготвили " убийствени" коментари . Браво Българчета ! 👏👏👏
  • 8 злооостен хейтър

    6 24 Отговор
    Мача трябва да се разследва от УЕФА ! Такива хуморески са от репертоара на Венци и крюююшарски и по специално пиесата, "как да направим 1:1" !

    Коментиран от #10

  • 9 Мъри СтоилоФФ

    2 15 Отговор
    Ако аз бях тренер , щяхме да победим 🇧🇬
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Изненада

    46 2 Отговор
    е само резултата! Не бях гледал националния от години, много слаб отбор. Единствено мога да отлича Десподов и вратаря - бяха на високо ниво. Другите два паса не могат да направят свестни, все едно не играят футбол от 15 години! За националния трябва да въведат и IQ тест за футболисти, такива отигравания правеха някои все едно са в детската градина. Не ни трябват само катъри, а хора с мисъл и точна реакция. Оставам песимист.
    Добре, че и коментаторът беше на ниво, жена ми се смя цяло полувреме на словоблудството му.
  • 12 Брех

    4 7 Отговор
    Браво бе, дан повярва човек !
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ГОРЕ ГЛАВАТА
    ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА
  • 14 Прсимист

    17 7 Отговор
    Опълченците на Шипка! Срам,цял мач да си пазиш вратата с 10гутболисти,а 11 -тият на вратата. Много слаба игра,може да се каже никаква. Какво прави Йомов,Малинов и други глупаци в нац.отбор???? Добре,че Десподов подаде този пас та топката се удари в крака на поредната”безлична” звезда. Нищо добро не ни чака,сега започват мачовете,със всички ли отбори ще игаем този смешен футбол. Но е ясно защо Ясен е сложен,за да задоволява В.Стефанов,Крушарски,Б.Михайлов и тем подобни.Не се гради отбор с тези неграмотни футболисти, които не знаят елементарни неща които се учат още в школите. Скоро нищо няма да ни радва!!
  • 15 Гришо

    25 6 Отговор
    БРАВО!Гледам , че пишете, че нашите играли слабо.Абе вие какви хора сте,бе.Ами слабо ще играят ,нали отбора е слаб вие как очаквате да играят срещу Италия която до преди 2 месеца отнесе всичко живо в Европа.Рабния резултат е някакъв вид успех и вие като българи или ги похвалите ,или си замърчете.Защото иначе приличате на онези в Народното събрание,но нали те са представителна извадка на самите нас.

    Коментиран от #17

  • 16 Bai Nudals

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българи юнаци !!!!":

    Очилата,очилата слагай,Йомов ли е най добър...
  • 17 Обективен

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гришо":

    Я тихо! Да мълчим!? Критиката е обективна и градивна. Егото ти щом не може да я приеме, по-добре не се обаждай. Наско вкара гол, ама от 15 високи топки стигна една - смях. В средата нямаше един да задържи топката, а опитите им за подаване пълно безобразие. В защита се бореха прилично, само че нямаш право да се надлъгваш пред наказателното, при все че краката им пречат, а акъла го няма. Понятието перспективен пас само по телевизията са го гледали, а дали ще го научат някога? Едно време Стоичков раздаваше пасове по 30-40м на крак, тия на 3 метра не могат да се намерят. И искаш да си мълчим, щото тия с това си вадят хляба, а играят като ученици!?
    Ама какво се чудя, това е резултата от юношеските школи, където от край време се налагат безперспективни, но платени хора.

    Коментиран от #20

  • 18 Браво момчета!

    5 0 Отговор
    Сега искам едно 3:0 срещу Литва!
  • 19 Чичо

    8 0 Отговор
    Имам чуството, че Италия винаги ни връща по един Х във всички квалификации, заради оная несвирена дюспа на световното 1994
  • 20 гонзо виелицата

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Обективен":

    Шшът..след като виждаш и казваш част от проблемите на футбола ни , и капацитете на футболистите ни , може би ще събереш по добър отбор и ще натупаш Италия . Пълно със разбирачи навсякъде ... критикари бол , кажете как ще се променим и решим проблема

    Коментиран от #21

  • 21 Обективен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гонзо виелицата":

    Аз съм ти написал решението, па ти си сляп да го разбереш и се целиш в мен, за да оправдаеш тези футболисти, или да успокоиш душата си?
    Що да не събера по-добър отбор? Ама не ми е това работата :-))