Last news in Fakti

4 Септември, 2021 16:14 3 194 3

Новак Джокович: Нямам номера на никого на корта

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Световният номер 1 ще се изправи срещу 31-годишния японец, срещу когото води със 17-2 в преките мачове помежду им, преди сблъсъка им от трети кръг на Флъшинг Медоус

Новак Джокович: Нямам номера на никого на корта - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович има 16 поредни победи над Кей Нишикори, но не взима нищо за даденост на US Open в борбата за календарен Шлем.

Световният номер 1 ще се изправи срещу 31-годишния японец, срещу когото води със 17-2 в преките мачове помежду им, преди сблъсъка им от трети кръг на Флъшинг Медоус. Сърбинът се бори да стане първият тенисист след Род Лейвър през 1969, който печели и четирите турнира от Шлема в една календарна година.

Запитан дали има номера за Нишикори, Джокера отвърна с усмивка:

„Да, всъщност го имам в телефона си“, и след това добави: „Нямам номера на никого на корта, докато не победя“.

„Той е един от най-бързите и талантливи играчи, които някога съм виждал. Важно за мен е да сервирам добре и да отнема малко от темпото, защото той обича скоростта. Кей обича да контактува рано с топката и да защитава основната линия. Имахме няколко битки, особено на твърди кортове. Той ще се опита да ме накара да тичам“, сподели още номер 1 в света.

Последната победа на Нишикори над Джокович дойде именно на US Open, когато японецът спечели в полуфиналите и се класира за финала, превръщайки се в първия японец, който стига до спора за трофея на турнир от Големия шлем, където загуби от Марин Чилич.

„Винаги обичам предизвикателството да играя срещу него, защото той е най-трудният противник. Знам, че ме чака тежък мач, но ще дам всичко от себе си. Трябва да остана търпелив, но същевременно и да бъда агресивен. Той няма да ми даде лесни точки. Новак е най-добър в контрола върху топката. Той може да удари топката от всяка точка на корта, сервира добре, най-добрият ретур в Тура. Всеки път, когато се изправям срещу него, се надявам да го победя – той просто е тежък съперник“, коментира пък Нишикори.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Пише се история,Нисикори много симпатично излъчване имаш,но днес се пише история и ...Трябва да помогнеш тя да се сбъдне!Нисикори,ако Джока спечели този турнир,той няма да има за какво да продължи да играе и тогава идва и твоето време!!!Ти си умен-Трябва да Загубиш!
  • 2 Димитров да вземе една българка

    5 0 Отговор
    И да я тренира за тенисистка да и направи няколко българЧета и милионите които има да останат в семейството за децата които като пораснат може да станат тенесисти който не гледа свои деца гледа децата на другите
  • 3 Val

    1 6 Отговор
    Няма титла за Джокович