5 Септември, 2021 11:54 2 258 6

Лукаку: Никога не ме сравнявайте с Роналдо, той е в Топ 3 на най-великите футболисти в историята

  • ромелу лукаку-
  • кристиано роналдо-
  • челси-
  • манчестър юнайтед

За играчите от моето поколение това, което той е постигнал днес, е нещо изключително

Лукаку: Никога не ме сравнявайте с Роналдо, той е в Топ 3 на най-великите футболисти в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Белгийската звезда на Челси Ромелу Лукаку, който доскоро носеше фланелката на Интер, призова журналистите да не го сравняват с португалския голаджия Кристиано Роналдо. 36-годишният ибериец също смени отбора това лято, като от новия сезон ще играе в Манчестър Юнайтед, след като до момента защитаваше цветовете на Ювентус.

Роналдо наскоро стана и едноличен рекордьор в класацията за най-много попадения за националния тим на една държава (111 гола). Лукаку пък има 66 гола за Белгия, като тази вечер срещу Чехия в световните квалификации ще облече за стотен път фланелката на “червените дяволи”.

“Никога не ме сравнявайте с Кристиано Роналдо, никога. За мен Кристиано е в Топ 3 на най-добрите играчи в историята на футбола. Няма да го класирам от първо до трето място, но той е там. За играчите от моето поколение това, което той е постигнал днес, е нещо изключително”, сподели Лукаку.

“Аз имах достатъчно голям късмет да играя срещу него в Италия, а това, че сега се завръща в Премиър Лийг, е нещо хубаво за английския футбол. Колкото до останалото - да се сравняват статистики и т.н. е безполезно”, добави белгийската голова машина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    31 0 Отговор
    Браво!!!Рядко някой би направил такова признание.Прави му чест и веднага ми се изгида в очите като великан.А не като Кобрата.

    Коментиран от #5

  • 2 Респект

    20 0 Отговор
    Лукаку! Тези хора са на светлинни години и като знания за играта, и като физика, и като възпитание и държание! Затова са големи спортисти!
  • 3 Два пъти респект

    11 3 Отговор
    Ето един който знае колко го е докоснала еволюцията, и къде му е мястото в нея! Браво на Луканку!
  • 4 Анонимен

    4 6 Отговор
    Прав е черньото. Знае си мястото.
  • 5 ДяДо Ви КуРтИ оТ СеЛо ПиПерКоВо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Кобрата ако го питаш,той е най великия боксьор за всички времена.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.