5 Септември, 2021 19:30 2 500 3

В драматичен мач: България показа характер и победи Чехия

  • волейбол-
  • българия-
  • национален отбор-
  • чехия

Този успех на практика класира България за 1/8-финалите на шампионата на Стария континент, след като в първата си среща възпитаниците на Силвано Пранди се наложиха с 3:0 над Черно гора

В драматичен мач: България показа характер и победи Чехия - 1

България победи Чехия с 3:2 във втория си мач от европейското първенство по волейбол за мъже. Този успех на практика класира България за 1/8-финалите на шампионата на Стария континент, след като в първата си среща възпитаниците на Силвано Пранди се наложиха с 3:0 над Черно гора.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Българските волейболисти поведоха с 2:0 в началото на двубоя след 2 грешки на чехите. Единичен блок на Алекс Грозданов срещу атака на Ян Хадрава - 3:0. Тройна българска блокада направи резултата 4:1. Нова българска успешна двойна блокада на Тодор Скримов и Алекс Грозданов - 5:1. Иржи Новак взе прекъсване за Чехия. Два поредни аса на Мартин Атанасов и България дръпна със 7:1. Светкавична атака на Алекс Грозданов през центъра - 8:2. Тошко Скримов атакува по правата от зона 4 и националите поведоха с 10:2. Иржи Нова побърза да вземе второто си прекъсване в гейма.

"Лъвовете" продължиха да диктуват действията на полето и след отлична атака през центъра на Алекс Грозданов преднината за България стана 20:8. Веднага след това последваха две отлични блокади на Грозданов и Соколов, а нов ас на Мартин Атанасов доведе до геймбол в полза на възпитаниците на Силвано Пранди. Чехия успя да грабне още една точка при неточност на мрежата от страна на Цветан Соколов, но след това Бартош прати топката в мрежата и България поведе с 1:0.

ВТОРИ ГЕЙМ

Чехия стартира добре втората част и поведе с 2:1, но атака по диагонала на Цветан Соколов възстанови равенството. Геймът продължи да се развива точка за точка и чехите имаха лек превес. Чехия успя да се възползва от разсейването в селекцията на Силвано Пранди и поведе с 11:8.

Мартин Атанасов намали до 10:11. Нова успешна атака на Мартин Атанасов и 12:13. Алекс Грозданов атакува остра в центъра за 14:15. Чехия поведе с две точки при 18:16, след което с великолепна атака Цветан Соколов намали. България имаше добра възможност да изравни, но атака на Алекс Грозданов не успя, а Бартомек реализира при тройна блокада. Това се случи малко след това, когато Цветан Соколов с великолепн блокада спря Хадрава.

Геймът продължи да се развива точка за точка, при 22:22 Алекс Грозданов от сервис прати топката в аут. Чехия стигна до геймбол, след като Зайчик спря с блок атака на Цветан Соколов, което вдигна на крака домакинската публика. "Лъвовете" останаха в гейма след великолепна атака на Мартин Атанасов през центъра, след което селекционерът на домакините Иржи Новак поиска прекъсване.

Заключителната точка бе много драматична, след като на два пъти "лъвовете" спаси атаки на Чехия, но Цветан Соколов прати топката в аут.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Проблемите на България продължиха и в третия гейм, след като атаките на тима бяха разгадавани от домакините и Чехия успя да извоюва аванс от 10:6. Малко след това Цветан Соколов не успя при една атака по диагонала и Чехия отново поведе комфортно с пет точки за 15:10.

Възпитаниците на Силвано Пранди изпитваха затруднения при посрещането, а след това и при организирането на атаките, което позволи на чехите да поведат с 18:12.

Чехия продължи да се чувства комфортно на полето и поведе с 22:15 след отличен сервис на Лукаш Вашиняк. Домакините получиха геймбол, след като Мартин Атанасов прати топката в мрежата от сервис, но Бългрия успя да предотврати опасността с атака по правата на Велизар Чернокожев. Но след това Алекс Грозданов прати топката в аут и домакините поведоха в резултата.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Четвъртата част стартира по идентичен начин и отборите си разменяха точка за точка. Постепенно Чехия отново взе превес и успя да поведе с 11:8, а след това атака на Цветан Соколов бе спряна от Ян Галабов и аванса за домакините набъбна на четири точки.

Последв грешка при атаката на Тодор Скримов, а след това Чехия с отлична атака през центъра реализира. Преднината на домакините набъбна на пет точки след атака по правата на Лукаш Вашиняк. България намали аванса на чехите след отлична защита, а след това и последвалата блокада на Мартин Атанасов.

Цветан Соколов намали до 14:16. Мощна така на Мартин Атанасов от зона 4 по диагонала и 15:17. Троен български блок сведе разликата само до една точка при 16:17. Адам Зайчик спря атака на Цветан Соколов и Чехия поведе с 20:16. Силвано Пранди взе второто си прекъсване в 4-ия гейм. Мартин Атанасов атакува успешно по диагонала от зона2 за 17:20. Цветан Соколов намали до 18:21.

Тодоро Скримов с ас намали изоставането на България до 22:23, след което с нов мощен сервис изравни. Чехия стигна до мачбол след атака на Адам Бартош, но Мартин Атанасов с атака по диагонала изравни, след което с нова атака изведе "лъвовете" напред. Нова добра защита на българите даде шанс за затваряне на гейма и това стана факт след трета поредна отлична атака и блокаут на Мартин Атанасов.

ПЕТИ ГЕЙМ

Традицията се запази и двата тима се захапаха в началото и си разменяха точките. България изравни с 2:3 за Чехия с отлична акция през центъра на Стефан Чавдаров, след което "лъвовете" показах отлична защита и поведоха след атака на Мартин Атанасов.

България увеличи аванса си след великолепна атака на Цветан Соколов по правата. Възпитаниците на Силвано Пранди продължиха с добрата си игра и след блокада на Тодоро Скримов поведоха с четири точки. Чехия намали изоставането си на 8:10.

"Лъвовете" изпитаха затруднения, но след атака по диагонала н Алекс Грозданов, а след това и на Тодор Скримов аванса на тима отново стана от три точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    Българи юнаци!
  • 2 Браво

    9 1 Отговор
    Все така !
  • 3 коментатор

    8 1 Отговор
    ВЪРВИМ ПО ОСТРИЕТО НА БРЪСНАЧА