Last news in Fakti

7 Септември, 2021 18:40 3 406 20

Позор! Словения ни размаза на Евроволей 2021

  • евроволей 2021-
  • българия-словения-
  • загуба

Възпитаниците на Силвано Пранди играха изключително слабо и абсолютно заслужено загубиха от Словения

Позор! Словения ни размаза на Евроволей 2021 - 1
АРХИВ

Волейболистите от националния отбор на България допуснаха втора поредна загуба на европейското първенство за мъже. Възпитаниците на Силвано Пранди играха изключително слабо и абсолютно заслужено загубиха от европейските вицешампиони от Словения с 0:3 (18:25, 19:25, 21:25) в 4-ия си мач в Група В в Острава (Чехия).

ПЪРВИ ГЕЙМ

Словения поведе с 4:1 в началото на двубоя. Тине Урнаут атакува успешно срещу блокада на Цветан Соколов и Словения дръпна с 5:1. Силвано Пранди побърза да вземе прекъсване. Националите намалиха до 7:9 и 8:10.

"Лъвовете" изпитваха трудности при посрещането и авансът на символичните домакини нарасна на 16:12. Ас на Ян Кожамерник и 16:11 за Словения. Европейските вицешампиони стигнаха до геймбол, но Тодор Скримов успя да реализира ас, след което прати топката в мрежата и Словения взе първата част.

ВТОРИ ГЕЙМ

В началото на втората част двата тима си разменяха точки, но Словения успя да спечели три безответни точки и поведе с 6:3. Символичните домакини покачиха преднината си на пет точки, след като "лъвовете" показаха колебания при посрещането, а след това и при организирането на нападенията си. Разликата набъбна на шест точки след отлично нападение през центъра на Ален Пайенк.

Великолепна блокада на Светослав Гоцев направи резултата 8:13, но след това Словения отново излезе напред в резултата с шест точки. Тодор Скримов атакува успешно за 9:15, но след това Словения отново възстанови разликата от пет точки.

Цветан Соколов атакува мощно от зона 2 за 14:17. Успешна така на Аспарух Аспарухов от зона 2 - 17:20. При 18:23 Силвано Пранди взе прекъсване за България. Националите намалиха до 19:23 след грешка на словенците. Алберто Джулиани взе прекъсване за Словения. Тодор Скримов атакува в аут и Словения спечели втората част с 25:19.

ТРЕТИ ГЕЙМ

В началото на третия гейм Словения набързо поведе с 4:1, а след това успя да покачи резултата на 6:3. "Лъвовете" успяха да намалят резултата и след технично изпълнение на Тодор Скримов изравниха.

Двата тима си разменяха точки в следващите разигравания, но Словения отново взе аванс от три точки. При 15:18 Аспарух Аспарухов замени Мартин Атанасов. Николай Колев атакува успешно през центъра за 16:19. Клемен Чебул атакува успешно от зона 4 за 20:16.

Цветан Соколов завърши великолепно атака по правата за 23:20. Словения стигна до мачбол след нападение на Тине Урнаут, след което Георги Сеганов сгреши при сервис и европейският вицешампион заслужено спечели.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    28 1 Отговор
    Това не е позор...В спорта винаги има победител ,и не е позорно понякога да не си ти

    Коментиран от #3

  • 2 Най вероятно имат предвид

    15 1 Отговор
    Резултата и играта. То ясно, че не може винаги да побеждаваш!
  • 3 зрител

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    така е. особено ако словенците имаха многолетни традиции в тази игра. каквито имаше територията, когато беше държава. и ако не бяха 2 милиона души. колкото от територията се изселиха последните десетилетия, "заради децата".
  • 4 Сандо

    18 2 Отговор
    Това заглавие само говори за компетентността на журналиста.Ако не знае и не го мързи,можеше да научи какво постигна в последните години отбора на Словения и да го сравни с нашите успехи.

    Коментиран от #6

  • 5 АБВ

    3 2 Отговор
    Хе хе хе сефте
  • 6 Слави ви измами

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Ми не пич. Ние не сме Беларус, че да ни бият като тараби словенците. Освен това си е срамничко да те разнебитва държава, която е значително по-малка от теб и по територия и по население.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 То е ясно

    11 1 Отговор
    Любо тулупа от ДС държи юздите.Нема страшно !
  • 8 Маца

    15 1 Отговор
    Любо Ганев и Силвано да ви обяснят защо изгониха Мартин Стоев.
  • 9 ⚜️Илюминат⚜️

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Слави ви измами":

    Кво общо има територията ,лешник? По тая логика Индия , Русия и Китай трябва да доминират футбола!??
  • 10 Bai Nudals

    9 0 Отговор
    Няма спорт в който да се опрем на Словения. Словенец направи фурор като за 3път спечели воелтата,а друг 2пъти тура.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сандо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Слави ви измами":

    Искаш ли направим едно сравнение за постиженията на Словения и на България в различни спортове?В неделя един словенец спечели Вуелтата,преди това един друг спечели Тура.Просто нямам нито време,а и желание да правя сравнения.

    Коментиран от #17

  • 14 ККК

    12 2 Отговор
    Пиша си аз всеки път, че Силвано Пранди е проклятието на Българския волейбол, шляпате си ми минусите, България пада и затъва все повече и във волейбола, айде, давайте с минусите пак..
  • 15 Мишо

    7 0 Отговор
    Не може по 20 грешки от сервиз на мач...това си е един гейм загуба...простотия неземна
  • 16 коментатор

    6 1 Отговор
    факти факти....чудите се какво по просташко заглавие на статията да измислите. в спорта винаги има победиотели и победени. не съм в тяхна защитано поне ходят на първенства= свтовни евронейски ...за разлика от ритнитопковците ни.но на темата..явно стойчев и казииски се оказаха прави за всичко относно бъдещето на волейбола у нас.а оза това което става...отговорете си сами
  • 17 Голем смях

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сандо":

    В сравнение със Словения ,България е африканска държава .Такъв е и волейбола ни вече.Нима не виждате какво вътрешно първенство имаме .И при мъжете и при жените е пародия.
  • 18 Да заявя

    1 2 Отговор
    Факти пак се насаха със заглавието - Позор! Това е само спорт, неграмо+тници!
  • 19 Факт

    5 2 Отговор
    Аз си спомням когато тия ги биехме с по три на нула без изобщо да се напрягаме, даже и тренировката не можеха пълноценно нашите тогава да си направят. Вярно, тогава бяха велики времена и играехме като равни с Бразилия, САЩ и Русия, но мен лично не можете да ме убедите, че този резултат ни прилича. Явно някой роднина на някой играч е изписал тук над половината коментари, но заглавието на статията е коректно.
  • 20 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Хайде де ! Чак пък "позор" !?
    Че положението е срамно и унизително - така е. Особено в сравнение с онова достойно минало !! Но защо трябва да предизвиква и "презрение" ? Това все пак е игра. Или толкова могат , или толкова са искали да могат. Причините могат да бъдат много и най-различни.
    Сега вече няма игра за квартала /махалата/, за града, за Родината. Има игра за пари !! За много пари..... На българския сиромах свят му се завива, като чуе какви пари вземат например някой ритнитопковци. Навярно и с волейболистите е така, в това число и с нашите............