Last news in Fakti

11 Септември, 2021 12:45 1 703 0

Радост за част от клубовете във Висшата лига

  • фифа-
  • наказание-
  • клубове-
  • висша лига-
  • английска висша лига

ФИФА отмени наказание, което наложи преди броени дни

Радост за част от клубовете във Висшата лига - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бразилските звезди на клубовете от Висшата лига ще могат да играят в мачовете от елита на Англия през уикенда, след като ФИФА отмени наказанието им да не играят за отборите си до 14 септември, наложено по искане на Бразилската футболна федерация.

До необичайната ситуация се стигна, след като отборите от Висшата лига решиха да не пускат своите играчи за световните квалификации на Бразилия, тъй като те трябваше да изкарат карантина при влизането си в южноамериканската страна, както и при завръщането си във Великобритания. В отговор Бразилската федерация поиска от ФИФА да наложи петдневна забрана на футболистите, получили повиквателни от селекционера на Селесао Тите.

Първоначално от ФИФА уважиха искането на Бразилия, но след спешни разговори миналата вечер между всички страни петкратните световни шампиони са склонили да се откажат от искането си. Това означава, че Алисон, Роберто Фирмино и Фабиньо от Ливърпул, Едерсон и Габриел Жезус от Манчестър Сити, Фред от Манчестър Юнайтед, Тиаго Силва от Челси и Рафиня от Лийдс Юнайтед ще могат да играят този уикенд, както и в мачовете от Шампионската лига през седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА