Last news in Fakti

11 Септември, 2021 19:47 1 744 0

Ман Сити взе гросмайсторска победа срещу Лестър

  • манчестър сити-
  • лестър-
  • 1:0-
  • английска висша лига

Очаквано “гражданите” имаха предимство по отношение владеенето на топката, а домакините чакаха своите шансове на контраатаки

Ман Сити взе гросмайсторска победа срещу Лестър - 1
Снимка: Manchester City/Facebook

Манчестър Сити записа трета поредна победа във Висшата лига, след като спечели с 1:0 гостуването си на Лестър. Единственото попадение в мача реализира Бернардо Силва в 62-ата минута. Отборът на Джозеп Гуардиола доминираше в голяма част от мача, но не създаде много чисти положения. Домакините като цяло се защитаваха и имаха кратки добри периоди в началото на втората част, когато Харви Барнс удари греда, а попадение на Джейми Варди бе отменено поради засада, и в края на срещата, когато Келечи Ихеаначо и Адемола Луукман се появиха в игра.

Очаквано “гражданите” имаха предимство по отношение владеенето на топката, а домакините чакаха своите шансове на контраатаки. В шестата минута тимът на Гуардиола бе близо до откриване на резултата. Бернардо Силва проби отляво и центрира към Жезус. Ударът с глава на бразилеца бе отлично отразен от Шмайхел. Последва разбъркване и удар на Силва, който бе блокиран от Союнджу.

Отговорът на “лисиците” бе блестяща бърза атака. Тилеманс изведе Варди по дясното крило с прекрасно дълго подаване, а нападателят пусна успоредно на голлинията към Харви Барнс. Кайл Уокър се намеси решително и не позволи на Барнс да стреля, а играчът на Лестър се сблъска с вратаря и Едерсон трябваше да получава медицинска помощ.

Союнджу бе на точното място и в 14-ата минута, когато успя да спре удар на Бернардо Силва, след като португалецът бе намерен от Грийлиш. Малко по-късно грешка на Бертранд доведе до нова ситуация за Ман Сити. Феран Торес взе топката и я подаде на Силва, а той напредна и отправи добър удар, но Шмайхел бе на висота и отрази. В 21-ата минута след заучено изпълнение на фал Гюндоган намери Грийлиш на отлична позиция, но изстрелът на английския национал мина над вратата.

Последва известно затишие, Сити доминираше, но не намираше верните решения в предни позиции. Домакините пък въобще не успяваха да организират атаки. Малко преди почивката тимът на Гуардиола създаде няколко положения. Вестергор се хвърли, за да блокира удар от воле на Торес, а Тилеманс спря опит на Гюндоган в същата ситуация. Шмайхел продължи с добрите си изяви и спаси удар на Жезус, който бе намерен от Грийлиш.

Лестър започна отлично втората част и имаше възможност да поведе. Варди се откъсна и центрира към Барнс, а неговият удар с глава срещна горната греда. Малко по-късно Варди бе изведен, заобиколи Диаш и Едерсон и прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено поради засада. След краткия добър период на “лисиците” Манчестър Сити отново пое контрола върху мача.

Гюндоган изведе отлично Торес, но той стреля покрай вратата, а секунди по-късно германският национал стреля неточно с глава. След час игра Брендън Роджърс извади Яник Вестергор, който изигра първия си мач като титуляр за Лестър. Датчанинът бе сменен от възстановения Джони Еванс. Секунди след смяната Ман Сити поведе с известна доза късмет. След удар на Кансело, топката се отклони с Союнджу и попадна много удобно за Бернардо Силва, който откри резултата.

Домакините нямаха идеи в предни позиции и се видя нуждата от промени. В играя се появиха Ихеаначо и Луукман, а именно двете резерви бяха част от блестяща контраатака в 75-ата минута. Едерсон излезе решително и успя да попречи на Луукман да изравни. Двамата нападатели имаха още няколко добри изяви, но в добавеното време Фернандиньо и след това Грийлиш пропуснаха да отбележат втори гол за гостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА