11 Септември, 2021 20:35 1 848 4

Лудогорец оглави efbet Лига след триумф над Черно море

  • лудогорец-
  • черно море-
  • 2:0-
  • efbet лига

"Орлите" надделяха над "моряците с 2:0 на стадиона в Разград

Лудогорец оглави efbet Лига след триумф над Черно море - 1
Снимка: ПФК Черно море

Лудогорец постигна петия си пореден успех в българския шампионат. "Орлите" временно се изкачиха на върха в efbet Лига, след като у дома се справиха с традиционно неудобен съперник в лицето на Черно море. Варненци се противопоставиха максимално на "зелените", но отстъпиха с 0:2.

Селекцията на Валдас Дамбраускас отбеляза по едно попадение в двете полувремена. Първото падна в 15-ата минута, когато позабравеният Елвис Ману се възползва от чудесна асистенция на Шакил Пинас. В 70-ата минута Кирил Десподов оформи крайния резултат от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Атанасов срещу Текпетей.

Така разградчани събраха актив от 15 точки и изпревариха Славия. Представителят ни в Лига Европа пък вече насочва мислите си за предстоящия международен сблъсък с Мидтиланд. Черно море вече е с две поредни поражения, тъй като преди паузата допусна загуба от ЦСКА на своя "Тича".

Напълно в историята на това съперничество, двата тима се "захапаха" здраво още от първия съдийски сигнал на Волен Чинков. Не закъсня и стартовото голово положение, което принадлежеше в актива на "орлите". Сисиньо проби по фланга, след което направи добро двойно с Бърнард Текпетей. Националът на България моментално шутира в близкия ъгъл, но Дичев протегна крак в решителния миг и всичко завърши с корнер.

В 15-ата минута, №15 от Черно море - Леандро Андраде, демонстрира своята скоростна техника, чрез която си спечели коридор за стрелба. Кълбото поемаше застрашително към далечния ъгъл на Кахлина, но Игор Пластун сложи глава на пътя на топката и така тя не достигна до разградската врата.

Не измина много време и Лудогорец все пак се добра до лидерството в мача. Алекс Сантана разшири полето на "зелени" действия към левия фланг, където вече бе стартирал бранителят Шакил Пинас. Въпросният напредна и отправи подаване по земя малко пред голлинията на варненци. Позабравеният Елвис Ману изпревари персоналния си пазач Даниел Димов и отблизо не остави никакъв шанс на Георгиев.

Постепенно Черно море заигра далеч по-смело в предни позиции. Най-вече "моряшката" острота си личеше от пробивите на Леандро Андраде, който беше труден за спиране от защитата на Лудогорец. В 28-ата минута той спечели фаул в опасна за Кахлина локация, но испанецът Пабло Гарсия запрати своя шут право в ръцете на хърватина.

"Орлите" реализираха второ попадение в 38-ата минута, но то бе отменено от рефера Чинков. Елвис Ману така и не успя да се зарадва на попадението си поради факта, че беше в засада малко преди да получи заветната асистенция от Доминик Янков.

Доминик Янков заслужи аплодисментите на разградската публика в 40-ата, след като в типичния си стил проби през центъра, минавайки няколко бранители на "моряците". Последвалият му изстрел обаче премина високо над горната греда на Георгиев.

Второто полувреме стартира с опит за преповтаряне на първия лудогорски гол. Сисиньо пласира своето подаване малко пред Георгиев, но този път бранител на Черно море се справи.

Лудогорец беше близо до удвояване на резултата в 53-ата минута. Доминик Янков намери непокрития на дузпата Алекс Сантана. Бразилецът направи залъгващо движение и пробва изстрел, който все пак бе блокиран от варненската отбрана. Встрани от №7 на домакините стоеше Текпетей, който бурно възнегодува от факта, че не получи пас.

Селекцията на Валдас Дамбраускас поведе с 2:0 в 70-ата минута. Бърнард Текпетей спечели индивидуалното си надиграване с Живко Атанасов, а за бившия бранител на Левски не остана нищо друго, освен да го събори в наказателното поле. Реферът Волен Чинков не се поколеба и посочи дузпата. С нейното изпълнение се нагърби влезлият малко по-рано Кирил Десподов, който преодоля Георгиев за удвояването.

До края срещата просто се доиграваше, като интересни моменти липсваха и пред двамата вратари. Така "орлите" на Дамбраускас официализираха завръщането си на първото място в efbet Лига.

В следващия кръг шампионите гостуват на друг тим в горната половина на таблицата - Славия, а Черно море ще иска да победи новаците от Локомотив (София).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърт Гларус

    3 2 Отговор
    абре илияне, къф треньор си ти бре, всеки мач ви вкарват по един и същ начин, няма реакция, имате шанс само от статични положения с/у лудогорец, ама нищо несте трнирали, пропилявате няколкото шанса, самовлюбени нарциси като тебе няма как да постигнат нещо, разбиваш всеки път отбора от комплексарщина !!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Батето

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дърт Гларус":

    Гела играе черно тото и налива крадени пари на всеки.Футбол грънци !
  • 3 съвет

    1 2 Отговор
    Научете си журналетата да пишат като хора от професията, а не като имитатори.
    Да напишеш в заглавието "Триумф", а да започнеш първото изречение на материала с "надделяха" показва ниска езикова култура!
    Така пишат хора, които имитират други журналисти - цопват не на място прочетени някъде си изразни средства.
  • 4 хе хе

    4 2 Отговор
    Орлите "триумфирали" над приятелския си отбор, който никога не би седнал да им създава ядове.
    Друго? Дебеланмата триумфирала над 15 палачинки с мармалад сигур :)