12 Септември, 2021 21:22 2 352 1

Милан върна Лацио в реалността, Ибрахимович се завърна и вкара

  • милан-
  • лацио-
  • серия а-
  • 2:0

В началото двата тима си размениха по едно опасно положение

Милан върна Лацио в реалността, Ибрахимович се завърна и вкара - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Милан спечели едно от големите дербита в третия кръг на Серия "А". Пред емоционалните трибуни на "Сан Сиро", "росонерите" надвиха Лацио с 2:0 и по този начин остават със 100-процентов актив от началото на сезона. Маурицио Сари за сефте пък трябваше да преглътне загубата като наставник на "орлите" от Рим.

В игра след дълго лечение на контузия се завърна Златан Ибрахимович. Шведът дори отбеляза и втория гол. Но за него малко по-късно.

В началото двата тима си размениха по едно опасно положение, като с глава точни не бяха Милинкович-Савич и Рафаел Леао.

В 45-ата минута Милан разгърна отлична контраатака, като Рафаел Леао пробяга множество метри с топка в крака. Последва двойно подаване между него и Анте Ребич, за да може секунди по-късно да матира Пепе Рейна от 12 метра.

Полувремето можеше да завърши още по-тежко за "бианкочелестите", след като реферът Чифи отсъди дузпа за нарушение срещу Франк Кесие. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на наказателния удар, ала прати изстрела си в горната греда.

В 65-ата минута Златан Ибрахимович ознаменува завръщането си в игра с това, което умее най-добре - да бележи! Лациалите пак бяха хванати в крачка, а Анте Ребич подсигури всичко необходимо, за да вкара в опразнената врата.

До края Анте Ребич също търсеше своя шанс да отбележи, но явно днес трябваше да се задоволи с ролята си на асистент. С втори гол се размина и Златан Ибрахимович.

В следващия кръг на Милан предстои голямо дерби със закъсалия Ювентус. Лацио домакинства на Каляри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    3 0 Отговор
    Стилът ти на писне рязко се разграничава от останалите. Много го харесвам, но модата на едва завършилите журналистика е друга. Ще береш ядове! Успех 😀