Last news in Fakti

12 Септември, 2021 22:35 1 125 0

Херта подчини Бохум и спечели първите си три точки за сезона в Бундеслигата

  • херта-
  • бохум-
  • 3:1-
  • бундеслига

Бившият играч на Шалке 04 - Суат Сердар, бе в основата на успеха на Херта

Херта подчини Бохум и спечели първите си три точки за сезона в Бундеслигата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Херта взе първите си точки от началото на сезона, след като спечели с 3:1 гостуването си на Бохум. Берлинчани започнаха мача като последни в класирането, но вече имат актив, колкото днешния си съперник.

Бившият играч на Шалке 04 - Суат Сердар, бе в основата на успеха на Херта. Той отбеляза два гола в края на първото полувреме (37, 43) и гостите се оттеглиха със солиден аванс на почивката.

Бохум започна агресивно и изглеждаше опасен, но гостуващите фенове имаха повод да празнуват. Сердар откри резултата след великолепна солова акция. Той преодоля трима защитници преди да прати топката в мрежата. За него това бе първи гол за сезона и първи с екипа на Херта. Той не трябваше да чака дълго за второто си попадение. Домакините не успяха да изчистят топката след изпълнение на тъч и топката се озова в Сердар, който я изстреля покрай вратаря.

Въпреки резултата, Пол Дардай реши да направи промени на почивката. В игра се появи и 17-годишният Линус Гехтер, който стана вторият най-млад играч в историята на клуба.

Бохум, от своя страна, продължи да пресира, както го правеше и преди почивката. Домакините стигнаха до гол в 59-ата минута, когато Симон Цолер намали. Те тръгнаха да търсят изравняване, но допуснаха ново попадение в 78-ата минута. Влезлият като резерва Мизиане Маолида завърши контраатака и ознаменува дебюта си с гол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА