13 Септември, 2021 22:35 6 392 4

Едно от "Златните момичета" разкри тайната на успеха в Токио

  • ансамбъл по художествена гимнастика-
  • токио 2020-
  • мадлен радуканова

"Това, че ние петте бяхме истински отбор, както в залата така и в живота, беше главното нещо, което ни доведе до златото", каза Мадлен Радуканова

Едно от "Златните момичета" разкри тайната на успеха в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова заяви, че в основата на успеха на Игрите в Токио стои постоянство и мотивация.

На 8 август в японската столица Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечелиха първа титла за България от олимпиади в историята на спорта.

"Вече малко по-малко осъзнаваме какво направихме, даже скоро седнах и изгледах целия ни състезателен ден на Олимпиадата и се разплаках отново. Определено ни е златно на сърцето - това да си олимпийски шампион е най-голямото постижение в нашия спорт и ние го постигнахме. Целият екип стои в основата на успеха, всички знаехме какво трябва да правим всекидневно в залата, за да постигнем целта си. Пътят ни беше много труден, преминахме през много изпитания и трудности. Това, че ние петте бяхме истински отбор, както в залата така и в живота, беше главното нещо, което ни доведе до златото. Постоянството и мотивацията са главният ключ към успеха", каза Радуканова в интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

"Съотборничките ми са като семейство. Това са хората, на които искам да споделя всичко, с които се чувствам себе си, които ме познават толкова добре, че само с поглед се разбираме и за които знам, че винаги ще ми помогнат в труден момент и ще бъдат до мен. Имаме огромен респект от Симона, тя ни е като по-голяма сестра и знаем, че прави и казва всичко за наше добро, взима много правилни решения във всяка ситуация, а ние я слушаме, защото знаем, че всичко ще бъде наред. Уважаваме се, изслушваме се една друга и затова цари хармония между нас. Допълваме се", добави грацията.

"Треньорката ни Весела Димитрова е уникален професионалист, страшно взискателна и много нетърпелива. До нея обаче през всичките тези пет години стоеше Михаела Маевска, която е адски спокойна и уравновесена. Имаше баланс във везните и това ни помагаше да покоряваме високите върхове. Сега мечтая за световна титла като за начало, а след това за успехи и радост в личен план", каза още Радуканова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    6 0 Отговор
    Това повече приляга да го каже алпинист. Имам предвид алпинист, не височинен турист.
  • 2 иван

    3 1 Отговор
    Въпреки че е родена в София за нас си е горда Видинчанка.
  • 3 Соня

    4 1 Отговор
    И е най красива и е най добра.Истинска принцеса за невероятно красивия старопрестолен Видин.
  • 4 факт

    0 0 Отговор
    Голяма красавица !