13 Септември, 2021 22:55 1 734 2

Ботев (Пловдив) вгорчи дебюта на Чиликов начело на Арда

  • ботев (пловдив)-
  • арда-
  • 2:1-
  • efbet лига

Двете попадения за домакините бяха дело на Маркиньос, а почетния гол за гостите от Кърджали вкара Тонислав Йорданов

Ботев (Пловдив) вгорчи дебюта на Чиликов начело на Арда - 1
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна много важна победа при домакинството си на Арда в последен мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Азрудин Валентич се наложи с 2:1, въпреки че повече от половин час игра с човек по-малко на терена. В продължението на срещата силите на терена бяха изравнени, след като Пламен Крумов също бе изгонен.

Двете попадения за домакините бяха дело на Маркиньос, а почетния гол за гостите от Кърджали вкара Тонислав Йорданов.

В 60-ата минута с директен червен картон бе изгонен Реда Рабей. Футболистът на Ботев първоначално получи само жълт картон, но реферът Драгомир Драганов отмени първоначалното си решение, след като прегледа ситуацията с ВАР, и изгони играча на "канарчетата".

В заключителните минути на срещата Пламен Крумов задържа откъсващия се Маркиньос и съвсем логично бе декориран с втори жълт картон.

С успеха си днес Ботев се изкачи на втора позиция във временното класиране, след като събра актив от 14 точки. Арда пък не успя да вземе точка при дебюта на новия си наставник Георги Чиликов.

По-рано днес Берое се наложи с 1:0 над Царско село, а гола за домакините вкара Мартин Камбуров, който официално се превърна в голмайстор номер 1 в родния футбол, изпреварвайки с едно попадение постижението на легендата Петър Жеков.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    3 1 Отговор
    Про дпс проекта Арда е на изчезване, сега по любопитен е Левски-крумовград който би цска или по точно Литекс и е новия проект на дпс.
  • 2 Ботевист

    2 0 Отговор
    Канари напред !