Last news in Fakti

14 Септември, 2021 07:36 6 249 4

Аниели забранил на Пирло да пуска Буфон титуляр, защото…

  • джанлуиджи буфон-
  • ювентус-
  • парма-
  • андреа аниели

Историята около края на ерата Буфон в Юве обаче изобщо не е толкова проста

Аниели забранил на Пирло да пуска Буфон титуляр, защото… - 1

Джанлуиджи Буфон напусна завинаги Ювентус в края на миналия сезон, за да поеме в посока родния си клуб Парма.

Историята около края на ерата Буфон в Юве обаче изобщо не е толкова проста.

Вчера Емануеле Гамба, известен журналист от “La Repubblica” публикува истинската причина за напускането на легендата. Новината притесни сериозно феновете на “Старата госпожа”, които все повече свалят доверието към своя президент Андреа Аниели.

Буфон бе резерва на полския страж Войчех Шчесни през почти целия изминал сезон. Бившият старши треньорът на “бианконерите” Андреа Пирло заявяваше, че има пълното доверие към поляка, но всъщност никога не е искал той да бъде налаган, гласи информацията.

Слабите и колебливи изяви на Шчесни в почти всеки мач явно не са били достатъчна причина за президента Аниели да се съгласи 43-годишният Буфон отново да застане под рамката трайно.

Причината е, че “бианконерите” са очаквали да продадат Шчесни това лято за сериозна сума и не са искали транферната му цена да пада.

В крайна сметка нелепи грешки на по-младия вратар костваха отпадането на Юве от Порто на 1/8 финал в Шампионската лига миналата година, както и слабите резулатите на тима в Серия А.

В момента Джиджи Буфон е титуляр и капитан на своя роден клуб Парма, като отзивите за неговото представяне под рамката са отлични.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик!

    19 0 Отговор
    Легендата продължава!
  • 2 beg255

    6 2 Отговор
    Вратарят е най интелигентния играч в отбора.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор
    ВАЛЕРИ БОЖИНОВ подписа с СЛАНИЯ
  • 4 the best

    5 0 Отговор
    Най-добрият за всички времена!