Last news in Fakti

14 Септември, 2021 16:43 6 715 3

Появи се изненадващ претендент за една от титлите на Джошуа

  • филип хъргович-
  • антъни джошуа

Към момента Хъргович е класиран на 3-то място в ранглистата на IBF

Появи се изненадващ претендент за една от титлите на Джошуа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Филип Хъргович планира да предизвика световния шампион Антъни Джошуа след още една битка. Преди броени дни хърватският боксьор победи черногореца Марко Радонич в 3-тия рунд на галавечер в Австрия, предаде Гонг.

Към момента Хъргович е класиран на 3-то място в ранглистата на IBF и вероятно една победа би го изстреляла на мястото на задължителен претендент за един от поясите на Джошуа.

По-рано тази година хърватинът трябваше да се боксира с Майкъл Хънтър, но американецът предпочете битка с Майк Уилсън, когото победи лесно в 4-ти рунд.

Промоутърът на Хъргович Кале Заурланд, също загатна за подобен развой, като каза , че до края на тази година неговия боксьор ще извоюва челното претендентско място в ранкинга на IBF и шанс да предизвика Джошуа.

В свои изказвания и самия Филип Хъргович е казвал, че смята Джошуа за по-опасен и комплексен боксьор от Тайсън Фюри, за когото предстои трети мач срещу Дионтей Уайлдър през следващия месец.

За AJ пък предстои защита на титлите срещу украинеца Олександър Усик, като битката помежду им е насрочена за 25-ти този месец на стадиона на английския футболен Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    3 1 Отговор
    Изненадващ за лаици, чиито допир до бокса са клипчета на Тайсът в ютуб.

    Коментиран от #2

  • 2 Цеко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Те журналистите в тоя сайт са постоянно внезапно, сензационно, стъписани
  • 3 Qwerty

    2 0 Отговор
    Може и да не е слаб боксьор Хъргович, но кой точно топаджия е победил (някой поне известен не само на роднини и приятели), че ми се кани да става задължителен претендент??? Затова бокса е такава мениджъро-интересчийска помия...

    p.s: Надявам се скоро Дейна Уайт (нищо, че е толкова противен) да осъществи плановете си за Върховен Боксов Шампионат, където по подобие на UFC поне редовно да изправя най-добрите срещу най-добрите в бокса, по няколко пъти в годината. А не както става сега - по няколко пъти за десетилетие..