Last news in Fakti

14 Септември, 2021 21:55 2 647 3

Йънг Бойс изненада Манчестър Юнайтед

  • йънг бойс-
  • манчестър юнайтед-
  • 2:1-
  • шампионска лига

"Червените дяволи" играха с човек по -малко от 35-ата минута

Йънг Бойс изненада Манчестър Юнайтед  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Йънг Бойс обърна Манчестър Юнайтед и спечели с 2:1 първия си мач от Група F на Шампионска лига. Гостите поведоха в 13-ата минута с гол на Кристиано Роналдо. Двайсетина минути по-късно обаче Уан-Бисака си изработи директен червен картон и принуди Юнайтед да смени тактиката.

През втората част "червените дяволи" излязоха доста по-дефанзивно настроени и подариха инициативата на своя противник. Така в 66-ата минута Йънг Бойс изравни чрез Нгамалеу. До края на срещата швейцарците диктуваха събитията на терена и след катастрофална грешка на Лингард Сибачу реализира за 2:1 и донесе победата на своя тим.

Домакините стартираха агресивно и още в третата минута Елия отправи първия опасен изстрел към вратата на Де Хеа. Топката обаче премина на сантиметри от страничния стълб.

В 13-ата минута Бруно Фернандеш отправи страхотен разсичащ пас към своя сънародник Кристиано Роналдо, който с лекота отбеляза трети гол след завръщането си в Юнайтед.

Последваха няколко неуспешни опита на швейцарците да променят събитията на терена. След 25 минути игра Роналдо бе близо до второто си попадение в мача, но Фон Балмос се справи с удара на португалеца.

В 35-ата минута Уан-Бисака вгорчи иначе добрия мач за Юнайтед до момента, след като влезе твърде грубо в краката на Кристофър Мартинш и получи директен червен картон. Това съкрати и дебюта на Джейдън Санчо в ШЛ с червения екип, който веднага бе заменен от десния защитник Диого Дало.

Секунди по-късно Йънг Бойс пропиляха перфектна възможност да възстановят паритета, след като Кристиан Фаснахт се справи с отбраната на Юнайтед, но не уцели очертанията на вратата на Де Хеа.

Втората част стартира с нова възможност за Роналдо. Седмицата на Юнайтед овладя дълъг пас и първоначално се освободи от Мохамед Камара, но впоследствие поправи грешката си. Въпреки претенциите на Кристиано, който се свлече на земята, съдията подмина ситуацията и играта продължи.

Домакините поеха инициативата и това даде резултат в 66-ата минута, когато равенството бе възстановено. Никълас Нгамалеу демонстрира страхотно хладнокръвие и с изстрел от движение разпечата вратата на Де Хеа.

И въпреки че "червените дяволи" имаха нужда от атакуваща мощ, за да спечелят срещата, в 71-ата минута Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш бяха заменени от Неманя Матич и Джеси Лингард.

Домакините не се отказаха и четири минути преди изтичането на редовното време Нгамалеу отправи нов изстрел, но кълбото прелетя встрани от рамката. Последва шут на Сандро Лаупер, но испанският страж се намеси решително и опази мрежата си.

В последната минута от добавеното време Джеси Лингард допусна катастрофална грешка и подари топката на Сибачу, който не пропусна да спечели срещата за своя тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манекеня

    3 4 Отговор
    Игра ли ….. ганкиното?
  • 2 Реалист

    2 0 Отговор
    Прекрасен концерт на ТОТО от Скандау
  • 3 иво

    0 0 Отговор
    Бруно Фернандес лиже гза на рони в националния, сега го лиже и в Манчестър...