14 Септември, 2021 22:05 1 059 0

Севиля и РБ Залцбург не излъчиха победител

  • севиля-
  • рб залцбург-
  • 1:1-
  • шампионска лига

В двубоя бяха отсъдени цели четири дузпи - нещо, което едва ли скоро ще се случи отново

Севиля и РБ Залцбург не излъчиха победител - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборите на Севиля и РБ Залцбург не се победиха в първи двубой от група G на Шампионската лига. Срещата ще остане в историята с четирите дузпи, които за едно полувреме бяха дадени от беларуския съдия Алексей Кулбаков ( една за домакините и три за гостите). В крайна сметка всички те доведоха до крайното 1:1 в един доста нервен двубой в андалуската столица.

Севиля можеше да стартира двубоя с ранно откриващо попадение, след като още в шестата минута Хесус Навас центрира перфектно за Ен Несири, но ударът му с глава премина встрани от дясната греда.

Оттук насетне стартира и шоуто на беларуския съдия Алексей Кулбаков, който до почивката отсъди цели четири дузпи! Три от тях в полза на гостите от Австрия. Прецедент, който едва ли скоро ще бъде повторен в европейските клубни турнири.

Но и австрийците не успяха да се възползват кой знае колко, защото изпуснаха цели две от тях. Карим Айдеми и Лука Сучич пропуснаха от бялата точка. Младежкият национал на Германия не намери очертанията на вратата, докато словенецът шутира в гредата. Все пак последният съумя да реализира 11-метров наказателен удар преди това, когато Хесус Навас бе направил дузпа №2.

Севилци не останаха капо и също се порадваха на дузпа, отсъдена в края на частта. Тогава след преразглеждане с ВАР, арбитърът Кулбаков пак отсъди тежкото футболно наказание. Иван Ракитич беше достатъчно хладнокръвен и спечели индивидуалната битка с Филип Кьон.

Второто полувреме стартира ужасяващо за андалусийци, които останаха с човек по-малко. Ен Несири симулира за дузпа, а това означаваше втори жълт картон и неговото изгонване. Макар и гости, численото предимство отприщи страхотен натиск от австрийците. Опасните положения пред Ясин Бону се заредиха едно след друго. Умар Соле пък сътвори грандиозен пропуск, след като не намери празната врата от няколко метра.

До края срещата се изнерви доста. Севилци скачаха на всяко съдийско решение. Резервата Рафа Мир можеше да зарадва трибуните на "Рамон Санчес Писхуан", но насочването му с глава попадна в обятията на вражеския страж.

В следващия кръг Залцбург домакинства на Лил, докато Севиля ще гостува на труден опонент в лицето на Волфсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА