Last news in Fakti

15 Септември, 2021 13:20 1 511 0

Tретият и последен спринт във Формула 1 за 2021 ще се проведе в Бразилия

  • формула 1-
  • гран при на сао пауло-
  • бразилия

До момента през 2021 се проведоха два спринта на „Силвърстоун“ и „Монца“, които получиха различни коментари от страна на отбори и пилоти

Tретият и последен спринт във Формула 1 за 2021 ще се проведе в Бразилия - 1

Уикендът за Гран При на Сао Пауло във Формула 1 ще е третият и последен за 2021, който ще използва формата със съботна спринтова квалификация, това потвърди изпълнителният директор на шампионата Стефано Доменикали.

До момента през 2021 се проведоха два спринта на „Силвърстоун“ и „Монца“, които получиха различни коментари от страна на отбори и пилоти. Докато този във Великобритания бе сметната за огромен успех, то този от изминалия уикенд не чак толкова. Въпреки тези противоречиви мнения, Доменикали е доволен от прогреса, който се постига със спринтовия формат.

„Както съм казвал аз съм доволен, защото имаме прогрес. Може да кажете, че спринтът не беше интересен, но в крайна сметка имахме интересен старт, нещо се случи и имахме Макларън на първата редица. Още веднъж ще каже, че ще си правим крайни заключения в края на сезона след третия опит, който ще е в Бразилия и ще видим какво може да се промени. Аз обаче смятам, че се движим в правилна посока“, каза бившият ръководител на тима на Ферари.

Надпреварата за Гран При на Сао Пауло на пистата „Интерлагос“ е предвидена за 14 ноември като тя ще бъде 19-и от общо 22 старта през сезон 2021.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА