Last news in Fakti

15 Септември, 2021 13:37 1 147 2

Футболен президент призна, че работи по проект за нова Суперлига

  • наполи-
  • аурелио ди лаурентис-
  • суперлига-
  • серия а

Според шефа на неаполитанците има нужда от драстични промени

Футболен президент призна, че работи по проект за нова Суперлига - 1

Президентът на Наполи Аурелио Ди Лаурентис разкри, че работи по проект за създаването на Европейска Суперлига, но в различен формат от тази, която се опитаха да направят водещите клубове в Европа и предизвикаха възмущението на футболния свят. Според шефът на неаполитанците има нужда от драстични промени.

“Системата вече не работи. Шампионската лига и Лига Европа не носят достатъчно приходи, за да оправдаят участието на клубовете в тях. За да бъдеш конкуретноспособен, имаш нужда от повече играчи от високо ниво. Това означава да харчиш повече пари, а наградният фонд от евротурнирите не гарантира това. Затова клубовете трябва да говорят помежду си и да измислят по-модерен и доходоносен турнир за всички”, заяви Де Лаурентис.

“Трябва да намалим броя на мачовете чрез намаляване на отборите в топ първенствата в Европа. И да създадем Европейска лига с демократична система на участие, базирана на постигнатото в местните първенства. Разгледах проект, който може да донесе 10 милиарда евро на играта в Европа, но трябва воля и пълна независимост”, допълни той.

Президентът на Наполи, който е филмов продуцент, притежва клуба от почти две десетилетия. Той става собственик на неаполитанците през 2004 г., когато те имат сериозни финансови проблеми и са в трета дивизия.

“Ако не променим правилата на играта и не я направим по-голям спектакъл, младите хора ще ни изоставят и футболът вече няма да бъде централна част в живота им. Моето проучване ми казва, че хората между 8 и 25 години са спрели да гледат футбол и предпочитат да си играят с телефоните, които тотално са променили децата ни. Не казвам, че ходенето на стадиона ще спре, но сега имаме “виртуални стадиони”, които могат да привличат милиарди хора, които могат да играят игри помежду си. Кой знае какво ще стане, ако успеем да ги върнем на пътя на най-великият и значим спорт в света?”, коментира още Де Лаурентис.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    5 0 Отговор
    к.ретен е този господин.
    качеството на играчите си е такова, каквото би било и в един нов турнир. или почти. и сега в европа играят най-добрите в света, и сега те са в тия отбори, които участват в шл.
    това, което го интересува, е увеличаване на печалбите в далавера, НЕуправлявана от уефа. но драгият зрител не се интересува от това. зощото печалбата за гусин аурелио ще дойде именно от изтръскването на зрителя.
    с други думи - друм!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.