Last news in Fakti

16 Септември, 2021 00:03 3 918 0

Реал Мадрид "нокаутира" Интер в самия край

  • реал мадрид-
  • интер-
  • 1:0-
  • шампионска лига

Родриго нанесе решителния удар в мача

Реал Мадрид "нокаутира" Интер в самия край - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Реал Мадрид измъкна трите точки в гостуването на Интер с победа 1:0 в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Гола вкара Родриго в 89-ата минута.

Домакините започнаха по-активно и още в 4-ата минута Лаутаро Мартинес опита да изненада Куртоа, но стреля слабо и право в ръцете на вратара на Реал. Пет минути след това Един Джеко беше изведен отлично в наказателното поле и пусна топката покрай стража на гостите, който я отклони с крак, а Милитао изби в корнер. Последвалото центриране отново постави в шах отбраната на "кралския клуб" и Шкриняр с глава отправи опасен удар, който обаче не намери очертанията на вратата.

Реал отговори с далечен шут на Каземиро в 14-ата минута, но топката мина покрай лявата греда на Ханданович. Удар на Бензема три минути по-късно беше блокиран от защитник в наказателното поле на "нерадзурите". Домакините продължиха да атакуват и в 19-ата минута Лаутаро Мартинес с глава затрудни Куртоа, който показа отличен реакция и спаси. В 28-ата минута Винисиус пробяга половината терен отдясно и пусна прострелно центриране по земя към Бензема. Подаването обаче се оказа прекалено силно и до удар не се стигна.

В 34-ата минута Реал можеше да поведе след първия си ъглов удар в мача. Защитникът Едгар Милитао бе оставен непокрит и ударът му с глава мина на см от левия стълб на Ханданович. В рамките на следващите 60 секунди пред домакините се откриха две чудесни възможности за гол, но и те бяха пропилени от Лаутаро и Брозович. В 43-ата минута Интер като по чудо не откри резултата. Един Джеко буквално налетя на топката и отправи зверски шут, който само подпали ръкавиците на Куртоа. Минута след това и Брозович шутира силно, но ударът му беше блокиран.

Втората част започна с опасност пред вратата на Интер, която беше предотвратена от Шкриняр. Хубав пробив на Карвахал отдясно завърши с прострелно центриране и малко не достигна на Винисиус да засече топката. Попречи му и добрата намеса на Шкриняр, който се хвърли и изби. В 51-ата минута индивидуална акция на Бензема завърши с удар, който беше блокиран.

Невероятна намеса на Тибо Куртоа в 54-ата минута остави двете нули на таблото. Един Джеко се извиси над всички и заби топката към вратата на Реал, където белгийският страж с фантастичен рефлекс спря влизащата в мрежата топката. При добавката Брозович не успя да нанесе добър удар.

10 минути след почивката треньорът на домакините Симоне Индзаги пусна Димарко и Дъмфрис на местата на Перишич и Дармиан и малко след това испанският тим стигна до първия си точен изстрел в мача. Отправи го Дани Карвахал, но не успя да затрудни Ханданович.

Артуро Видал и Хоакин Кореа се появиха на терена в 65-ата минута вместо Лаутаро Мартинес и Чалханоглу с явното намерение да вкарат още повече агресия в състава на "нерадзурите". Карло Анчелоти отговори с пускането в игра на Родриго, който замени доста пасивния Лукас Васкес.

В 68-ата минута Дензъл Дъмфрис направи впечатляващо слизане по десния фланг и опита интересно центриране по земя, което обаче беше пресечено от Карвахал и избито в ъглов удар.

Винисиус показа силата на своя спринт в 73-ата минута и остави без дъх опитващия се да го догони безуспешно Милан Шкриняр. Вместо обаче да подаде към Бензема, бразилецът пробва да вкара от много малък ъгъл и логично не успя.

В заключителните десетина минути на игрището се появи новата перла на Реал - Едуардо Камавинга. Анголецът с френски паспорт замени ветерана Лука Модрич. Това оживи играта на "кралския клуб" и малко след това пред Винисиус се откри чудесен шанс, но ударът му беше блокиран от Шкриняр. Ситуацията се повтори и в 87-ата минута, като отново защитникът на Интер спечели дуела между двамата.

Две минути по-късно Родриго нанесе решителния удар в мача - 1:0 за Реал, както и завърши двубоят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА