Last news in Fakti

17 Септември, 2021 10:10 1 966 2

Левски се прицели към нападател от Втора лига

  • левски-
  • станимир стоилов-
  • втора лига-
  • мариян тонев-
  • марица пловдив

От старта на сезона във Втора лига нападателят се е разписал 10 пъти в девет изиграни мача

Левски се прицели към нападател от Втора лига - 1
Снимка: БГНЕС

Мариян Тонев от Марица е в радара на треньора на Левски Станимир Стоилов. Роденият през 1999 година нападател прави отлични мачове от началото на сезона във Втора лига, а преди това бе голмайстор на Черноморец (Бургас).

Тонев е на 22 години и е юноша на Берое. Съвсем наскоро той се отличи с гол във вратата на Левски. Това стана при победата на „сините“ с 5:2 над Марица в контрола, която беше вторият мач на Мъри след завръщането му на „Герена“.

От старта на сезона във Втора лига нападателят се е разписал 10 пъти в девет изиграни мача. Така той се превърна в истинска сензация за тима, който през този сезон се завърна във второто ниво на професионалния ни футбол.

Според ръководството на пловдивския клуб голаджията има договор за още две години. Марица разполага с достатъчно опции в атака и през зимната пауза може да си позволи да преговаря с Левски за правата на Мариян Тонев.

С оглед крайно ограничения бюджет за селекция от „Герена“ няма да могат да си позволят скъпи попълнения. Идеята с Мариян Тонев е да се плати минимална трансферна сума на Марица с опция при последваща продажба клубът от „Кършияка“ да получи добър процент.

„Сините“ ще продължат да следят изкъсо изявите на набелязания играч, както и ще проучват навиците му и извън терена. Треньорът на Левски държи да знае всичко за характера на футболистите, преди да реши да купува.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Любопитен

    1 0 Отговор
    Играе ли момчето, или като каруцата чака на гюме?