17 Септември, 2021 15:00 2 891 1

Футболист на ЦСКА получи голямо признание от УЕФА

  • греъм кери-
  • цска-
  • рома-
  • лига на конференциите

Голът на Греъм Кери срещу Рома беше номиниран за едно от най-красивите изпълнения от първия кръг на груповата фаза на турнира

Футболист на ЦСКА получи голямо признание от УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

Авторът на попадението за ЦСКА при загубата от Рома с 1:5 в мач от група „C“ на Лигата на конференциите - Греъм Кери, получи голямо признание от УЕФА, след като голът му беше номиниран за едно от най-красивите изпълнения от първия кръг на груповата фаза на турнира.

Сред отличените голове има още един от същия мач. Това е изпълнението на Лоренцо Пелегрини, който успя да прехвърли Густаво Бусато и да изравни резултата, след като Кери беше дал аванс на „червените“.

Номинирани са още Рикардо Гомес от Партизан за попадението му срещу Анортозис (2:0), както и Флавиен Таит от Рен, разписал се срещу Тотнъм (2:2).

Пелегрини е отличен в още една категория. На сайта на УЕФА може да се гласува за него и в анкетата за най-добър играч на кръга. Конкуренти са му Стипе Перица (Макаби Тел Авив), Дарио Марешич (ЛАСК Линц) и Йонас Винд (ФК Копенхаген).

Както е известно, Лоренцо Пелегрини вкара два гола във вратата на ЦСКА. Перица се отличи с попадение и асистенция за Макаби при успеха с 4:1 над Алашкерт. Марешич блесна с гол и шест отнети топки при победата на ЛАСК с 2:0 като гост на ХИК Хелзинки. Винд пък се разписа два пъти за 3:1 над Слован Братислава на Васил Божиков.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кери

    0 0 Отговор
    Кери е много добър но този гол...... това беше пълен резил за защитата на Рома. Топка през трима защитника, единият му мина през чатала, това защитата на Левски не би го допуснала. Добре че Рома е в конференциите щото иначе.