17 Септември, 2021 20:30 1 412 3

Арда постигна категоричен успех над Пирин

  • efbet лига-
  • арда-
  • пирин (благоевград)-
  • 3:0

Точни за кърджалийци бяха Лъчезар Котев, който вкара първия си гол в efbet Лига, Иван Коконов и Тонислав Йорданов, който реализира от дузпа през втората част

Арда постигна категоричен успех над Пирин - 1
Снимка: ПФК Арда

Отборът на Арда записа изразителна победа в домакинството си на Пирин Благоевград. На своя „Арена Арда” кърджалийци не срещнаха никакви проблеми срещу „орлетата” и се наложиха с 3:0 в домакинския дебют на Георги Чиликов.

Точни за Арда бяха Лъчезар Котев, който вкара първия си гол в efbet Лига, Иван Коконов и Тонислав Йорданов, който реализира от дузпа през втората част.

Така Пирин записа шеста загуба от началото на сезона и твърдо остава на последното място във временното класиране. От своя страна Арда събра актив от осем точки и зае място в средата на таблицата преди изиграването на останалите мачове от 8-ия кръг на efbet Лига.

По-рано днес Локомотив Пловдив записа първа победа от началото на сезона, надделявайки с 2:0 при визитата си на Царско село.

Отборът на Арда започна силно мача и още в първите минути показа, че ще търси задължителен успех пред своите фенове. Още в 4-ата минута домакините стигнаха до първия си корнер в мача, след който обаче не последва опасност пред Шейтанов.

Малко по-късно гостите получиха правото а изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле на кърджалийци. Антон Карачанаков центрира опасно към свой съотборник, който игра с глава, но стреля в аут.

Натискът на домакините ставаше все по-осезаем, а логичното се случи в 18-ата минута, когато Арда поведе в резултата. Статуквото на „Арена Арда” бе разчупено след неприятна грешка на вратаря на гостите Димитър Шейтанов.

След атака по дясното крило, топката бе подадена пред пеналта, където необезпокояваният от никого Котев стреля без особена сила. Димитър Шейтанов не реагира добре, и въпреки че игра с топката, не успя да предотврати попадението във вратата си.

Домакините продължиха да бъдат по-активни на терена и да създават по-добрите положения пред двете врати. Пет минути преди почивката Арда реализира красиво попадение, за да поведе с 2:0. Жуниньо пое топката фронтално срещу вратата, но вместо да стреля от границата на наказателното поле, реши да комбинира с Коконов по десния фланг, който от своя страна стреля веднага с левия крак и реализира в долния десен ъгъл на вратата.

Втората част започна по-силно за гостите от Благоевград. Още в първите минути на второто полувреме, възпитаниците на Уорън Фийни стигнаха до няколко корнера пред вратата на Иван Караджов, но без да се превърнат те в реална заплаха за вратата на домакините.

Всичко в срещата бе решено в 58-ата минута, когато домакините реализираха трето попадение в срещата. То дойде след изпълнение на дузпа от страна на Тонислав Йорданов.

Наказателният удар бе отсъден за безобразна игра и неразчетено излизане на вратаря на гостите Димитър Шейтанов. Йорданов бе изведен зад отбраната на Пирин и излезе сам срещу вратаря. Стражът на гостите излезе неразчетено и в опита си да боксира с две ръце топката, удари в лицето футболиста на домакините.

В крайна сметка потърпевшият Тонислав Йорданов реализира с изключителна дузпа тип "паненка", за да направи резултата класически в полза на своя тим.

Йорданов вкара и второ попадение малко по-късно, но то бе отменено заради засада.

Най-чистото положение за Пирин дойде в продължението на мача, когато Станислав Костов, останал сам срещу Иван Караджов, стреля в левия страничен стълб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    1 0 Отговор
    Аз когато играх мач, то беше времето , през което бях на 6, 7, 8 и 9 годишна възраст !
    До блока ми се събирахме хора и играхме :)
    Много хубаво период от време беше това !

    Коментиран от #2

  • 2 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Много хубав период от време беше това !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.