Last news in Fakti

18 Септември, 2021 12:48 4 514 8

Още един клуб обяви публично подкрепата си към Димитър Бербатов!

  • димитър бербатов-
  • беласица петрич-
  • бфс-
  • конгрес

Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол - Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров

Още един клуб обяви публично подкрепата си към Димитър Бербатов! - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на град Петрич - Димитър Бръчков, обяви от името на града и ръководството на ОФК Беласица подкрепа за Димитър Бербатов за президент на БФС.

Ето какво се казва в позицията на Бръчков и "комитите":

"Позиция на кмета на Община Петрич и ръководството на ОФК "Беласица" относно ситуацията в родната футболна действителност

Уважаем дами и господа,

Уважаеми колеги,

Скъпи фенове,

Полемиката в публичното пространство във връзка с управлението на БФС засяга обществото като цяло, защото пряко е свързана и с развитието на детско-юношеския спорт - начало, към което се стремим да насочим подрастващите, за да елиминираме въздействието на всякакви други порочни за развитието им фактори.

Едно ръководство винаги има толеранс от време, за да покаже какво прави и да отчете това не само на документи. Ангажиментът следва да бъде еднакво разпределен между по-големите и по-малките школи, защото това е основа за всички деца, независимо в коя точка на страната или кой клуб тренират. Те са там и това е важното. Тук е основната ни грижа - да ги задържим!

В ДЮШ на ОФК "Беласица"- гр. Петрич се подготвят близо 300 деца и грижата за обезпечаване на този процес в цялостност е единствено на Общината! За поддържането на съществуващите и изграждането на нови спортни терени - също. Това следва да се промени. Едно ръководство на футболен съюз трябва да се грижи за бъдещото си поколение футболисти по ясни алгоритми и комплексно! Не считам, че е правено досега адекватно и пропорционално.

Нов поглед в цялостната методика е наложителен, защото пропуските кристализират и в състоянието на представителния отбор на България - незавидно, вече години наред. Няма я последователната дейност. Сериозни резерви и крути мерки са необходими за елиминиране на опорочаването на футболните срещи заради съдийски пристрастия и някои странични стимули...ощетени са отново и футболисти и публика - огорчението ще изпразни още повече трибуните по родните стадиони! Еднакъв "аршин" за отсъждане и справедливо налагане на наказания - това не се постигна до този момент. Промяна и тук е наложителна!

Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол - Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да приложат опита си тук и да извършат промяната, която многоаспектно ще повлияе върху бъдещото развитие на футбола като спорт.

Това е една ценна и навременна възможност за родната футболна действителност - доказали се спортисти, уважавани не само в България, да разкрият нови хоризонти, за да постигнем очакван катарзис в този спорт! Тези хора знаят какво да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове - грандове, достойни за уважение. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са разпознаваеми не само тук, а в цяла Европа. Погледът към родния футбол ще бъде различен и заради техните имена, а те няма да имат право на провал. Трябва да докажат, че респектът към тях ще продължи и спрямо позицията им във футболната централа!

Времето за компромиси изтече! Нека видим действия, които не ощетяват, а действат мотивиращо за всеки клуб, за всеки футболист, за всеки на трибуните!

Позицията е представена на Председателски съвет при Общински съвет - Петрич!"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде и ти сега

    4 12 Отговор
    Покрепяли "знакови имена", че преди време пак знакови подкрепихме... даже далеч по-знакови и успешни от абдикиралите от националния отбор

    Коментиран от #3

  • 2 Бербатов

    7 11 Отговор
    Е бил в чужбина само на резервната скамейка и никъде не му е продължаван договора. Ни най-малко селтика може да промени българския футбол! В.Стефанов е прав,че тоя е пълен боклук,който се бори за постове в БФС.
  • 3 Жан Клод ( с двата ножа)

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Айде и ти сега":

    И дай така да бъде до живот, ако някой не си върши работата или няма резултат от нея ще бъде ли търпян 20 г. или отдавна да е на борсата. Сега ако смяташ че си я върши е друг въпрос...
  • 4 ...

    6 0 Отговор
    Време е, да изринем гюбрет0. Браво на Петрич, че имат топки и застават зад промяната.

    Коментиран от #5

  • 5 А бе другар?

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "...":

    Тези момчета не са ходили на училище! Държавата ги научи да тичат и да играят футбол! Никой не ги е научил на управление! Знаеш ли колко трябва да си чел за да го управляваш? Е, тези даже и Винету не са чели! Затова си имаха мениджъри да ги доят, и банкери да ги крадат!

    Коментиран от #7

  • 6 дико

    3 0 Отговор
    БРАВО на Петрич . Смели и ОТКРОВЕНИ за промяна . СТИГА повече оядена СТАРА НОМЕНКЛАТУРА . Видя се какво могат . България не иска повече крадливите и некадърни посадени АЛАБРОСИ .
  • 7 Математик

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе другар?":

    Смешник , а тези сегашните са ходили.
  • 8 ШАФИОРА

    0 0 Отговор
    АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА МАДУРО , А ТЪПАКА БЕРБАТОВ ДА ГО НАДУЕ !