Last news in Fakti

18 Септември, 2021 15:01 2 785 0

Скандал в Дортмунд след мача с Бешикташ, спортен концерн поднася извинения

  • борусия дортмунд-
  • пума-
  • екипи-
  • шампионска лига-
  • бешикташ

Дортмунд излезе на "Водафон Арена" с третия си екип, на който емблемата на клуба изобщо не се вижда

Скандал в Дортмунд след мача с Бешикташ, спортен концерн поднася извинения - 1
Снимка: БГНЕС

Мачът между Борусия Дортмунд и Бешикташ в Шампионска лига предизвика вълна от недоволство сред феновете. "Жълто-черните" спечелиха с 2:1, но фланелките на отбора разгневиха привържениците.

Дортмунд излезе на "Водафон Арена" с третия си екип, на който емблемата на клуба изобщо не се вижда. Новият дизайн на третия екип на "Пума" е проектиран така, че да изобразява логото с жълт цвят върху жълтите фланелки, което го прави невъзможно за забелязване.

От спортния гигант побързаха да се извинят на феновете.

"Съжаляваме и бихме искали да поднесем своите извинения. Ще имаме предвид недоволството при изработването на бъдещите екипи", заяви президентът на "Пума" Бьорн Гулден, който е и бивш футболист.

Спортният концерн, който облича още Манчестър Сити, Милан, Олимпик Марсилия и Шахтьор Донецк, прие нова концепция, според която при третите екипи вместо върху емблемата, да се концентрират върху името на отбора, на града или съкращението на отбора, както е при Дортмунд с BVB 09.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА