Last news in Fakti

19 Септември, 2021 22:32 4 256 27

Славия нанесе първа загуба на шампиона Лудогорец

  • славия-
  • тони тасев-
  • лудогорец

Тони Тасев изведе "белите" напред в резултата с красиво изпълнение извън наказателното поле, а десетина минути по-късно Мартин Георгиев си изработи червен картон и остави отбора си с човек по-малко

Славия нанесе първа загуба на шампиона Лудогорец - 1

Славия се наложи над Лудогорец с минималното 1:0 в един от най-интересните мачове в програмата на 8-ия кръг на efbet Лига. В началото на втората част Тони Тасев изведе "белите" напред в резултата с красиво изпълнение извън наказателното поле, а десетина минути по-късно Мартин Георгиев си изработи червен картон и остави отбора си с човек по-малко.

Срещата стартира предпазливо и за двата тима. В първите минути домакините организираха добра атака, завършила с твърде неточен удар на бившия футболист на "орлите" - Ерол Дост.

След четвърт час игра се откри страхотна възможност пред Лудогорец. Бернард Текпетей овладя топката и моментално я прати към вратата на Светослав Вуцов. Кълбото се озова пред Пиерос Сотириу, който обаче не успя да засече.

В 28-ата минута Сисиньо успя да се пребори с противниковата защита и подаде към Текпетей, чийто изстрел бе блокиран от Андреа Христов.

Натискът на гостите продължи и само за две минути "орлите" пропиляха две възможности за откриване на резултата. Първо Пиерос Сотириу пое отлично извеждащо подаване и от малък удар стреля към вратата на Светослав Вуцов, който отрази. Секунди по-късно Елвис Ману бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, но прати кълбото извън очертанията на вратата.

"Белите" записаха мечтано начало на втората част, след като едва четири минути след подновяването на играта поведоха в резултата с красив изстрел на Тони Тасев от далечна дистанция.

Десетина минути по-късно Мартин Георгиев влезе грубо в краката на Бернард Тектпетей, което първоначално му заслужи жълт картон. След преглед с ВАР обаче съдията Ивайло Стоянов замени картона с червен и половин час преди края Славия остана с човек по-малко.

В 78-ата минута влезлият от пейката Радослав Кирилов нацели сглобката на Серджио Падт. Фланговият футболист се възползва от празното пространство, финтира Текпетей и стреля с десния си крак, но топката срещна гредата.

До края на мача положенията пред двете врати не спираха, но така и не се стигна до промяна в резултата.

Така "белите" продължават с добрата си серия и се качиха на върха в efbet Лига. Лудогорец пък записа първо шампионатно поражение през сезона и остана с 15 пункта.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 солидарност

    5 15 Отговор
    ясен мач.....

    Коментиран от #15

  • 2 Раданч Татлъту

    24 6 Отговор
    Ах този чичо Венци!😎🐷🤡👍
  • 3 Айде сега всички вкупом

    35 7 Отговор
    Плувайте по Венци Стефанов, треньорите на Славия и неговите наистина български момчета! Браво на Славия. Много мъжки мач, много борбеност. Въцов пак блестящ на вратата. От тия момчета ще станат добри футболисти. Още ся дася млади!
  • 4 Стоян Александров

    20 16 Отговор
    Тото. Тото. Тото. Разследване и полиграф на всички. След това и двата отбора в аматьорската група. Това е. Тото. Печалби яко. Сега идва ред и на цеца и на Левски. И те са в джаза яко. Всички са....

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Ей такава е играта

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Политиците ще "дадат" и футболистите ще "победят"! Тото-Театър!
  • 6 Сийка

    11 3 Отговор
    Кинти, Мъни, Гелд, Масари, Деньги .....
  • 7 Последният Софиянец

    8 4 Отговор
    Мъри е предложил договор на Кирчо и Асен, да подсилят Левски !
  • 8 КАТО

    2 0 Отговор
    КАТО КОАФЬОР ЛИ
  • 9 Вече е одвратително да гледаш мачове

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Повечето са уредени не всички ни голяма част са УЕФА да раследва Славия и лудугорец защото последните подариха мача сисинйо сам срещо 3 ма от Славия мафия вратаря и едно спасиаване няма играчите изглеждаха по бавни и не тичаха

    Коментиран от #17

  • 10 Сатбата

    19 4 Отговор
    Сватбата от Петрич свиреше против Славия. Изгони несправедливо младото момче Мартин Георгиев, който даже се разплака, не даде дузпа за Слйавия за спъване на Мартин Сораков. Сватбата е мошеник и нечестен македонец, боклук.
  • 11 1913 г

    13 7 Отговор
    Изобщо не е бил уреден мача. Слаистите заслужено биха, те не са казионен отбор, винаги са минавали за буржоазен и царски отбор, против статуквото, установено у нас на 09.09.44.

    Коментиран от #19

  • 12 Овча купел

    13 4 Отговор
    Добрата стара Славия отбора- привилегирован от "новата" власт на олигарсите и парвенютата- отбора от РЯзград. И Сватбата не им помогна, а Сватбата е известен поръчков съдия и мошеник.

    Коментиран от #13

  • 13 допълнение

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Овча купел":

    допълнение : "победи"
  • 14 Васил Петров

    10 4 Отговор
    Мартин Георгиев не си е изработил картона, а му го изработи Сватбата- македонски боклук от Петрич, поръчков съдия, нечистоплътен човек, той изгони младока напълно несправедливо.
  • 15 да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "солидарност":

    Я ни открехни , пич ...

    Коментиран от #16

  • 16 Сватбата вън

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "да питам":

    Какво да те открехвам. Славия е отбор от ,1913г . и винаги ще го има.А Лудогорец от Разград е отбор на "новото време"- назначени капиталисти, официални хора,държавно подпомогнат отбор, подбутван и подпомаган от такива като днешния съдия - Стоянов- известен като Сватбата- .от Петрич. Той трябва да бъде изцхвърлен от съдийството.

    Коментиран от #18

  • 17 долу ГЕРБ

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Вече е одвратително да гледаш мачове":

    Заощо е отвратително, защото отборът на ГЕП падна ли ?

    Коментиран от #20

  • 18 да питам

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сватбата вън":

    Питането ми беше - Защо е ясен мача ?! Другите неща ги знаем ... Само ЦСКА !!!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не защото Славия в тото корупционен

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "долу ГЕРБ":

    Те уреждат мачове и мача е един театър а футбола не трябва да е театър а фреиплеу и раздаване до краи и по добрия да победи
  • 21 Левски 1914

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "да питам":

    цска ФАЛИРА преди 5 години.

    Коментиран от #24

  • 22 Bai nudals

    1 4 Отговор
    Мача Цецка,цицка и Ботев от Враца мирише от всякъде. Оня Моралес...

    Коментиран от #23

  • 23 Нормално

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Bai nudals":

    WINBET срещу WINBET какво очакваш? Другият уреден мач е ЦСКА срещу Царско село. Тези мачове просто не ги брои.
    А Славия си биха мъжки, но заслугата не е на Венци а на Загорчиц.
  • 24 Синя мъка

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Левски 1914":

    ти кой си … май никой. Мнението си го заврете знаете къде добичета рогати.

    Коментиран от #25

  • 25 Не ви пука

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Синя мъка":

    И като обиждаш това променя ли факта? А фактите са с милионите на Стоичков, Гришата и Инджов фалираха ЦСКА щото не им пука за вас а само за пари. Лошото е че вие феновете се съгласихте и на вас не ви пука за отбора, или поне ви пука докато има пари.
  • 26 15 годишен

    4 0 Отговор
    Този, когото Сватбата изгони несправедливо- Мартин Георгиев- е само на 15 години и 10 месеца, рожба на школата на Славия, славист по рождение. Ето така се играе за родния отбор! А петричкият мошеник развали празника на момчета и даже го разплака, защото Сватбата е морално покварен и няма никакви човешки чувства.
  • 27 Сватба вън

    3 0 Отговор
    Сватбата от Петрич бе решил да даде победата на тези от РЯзград, но славистите му развалиха работата, а него трябва да го натирят от футбола изобщо.