Last news in Fakti

22 Септември, 2021 10:25 1 101 1

Световното "чука на вратата": Мотивираха волейболни национали с българска история

  • национален отбор по волейбол до 21 години-
  • волейбол-
  • световното първенство-
  • лекция по българска история

Съоснователят на сдружение „Българска история“ Марио Мишев запозна момчетата с подвизите на един от българските пълководци - ген. Стефан Тошев, историята на Дончо Колев (Дан Колов) и създаването на емблематичното българско кисело мляко

Световното "чука на вратата": Мотивираха волейболни национали с българска история - 1
Снимка: БФВ

Националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години имаше мотивираща лекция по българска история преди старта на Световното първенство в България и Италия, информира официалният сайт на родната федерация.

Това бе пореден епизод от създадената традиция националите за момчета и момичета в различните възрасти да присъстват на интерактивни и увлекателни уроци, провеждани от сдружение "Българска история". Проектът е по идея на Давид Давидов - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, и Владимир Николов - координатор на националните отбори.

Съоснователят на сдружение „Българска история“ Марио Мишев запозна момчетата с подвизите на един от българските пълководци - ген. Стефан Тошев, историята на Дончо Колев (Дан Колов) и създаването на емблематичното българско кисело мляко. „За мен беше удоволствие да разкажа на младежите за някои по-непознати епизоди от българската история. Такъв например е житейският път на Стамен Григоров – българският учен, открил бактерията на киселото мляко Lactobacillus bulgaricus. Неговата история ни показва, че независимо от трудностите и превратностите на съдбата, човек трябва да бъде целеустремен и да вярва в собствените си сили и възможности. Желая успех на момчетата в предстоящото Световно първенство“, каза Марио Мишев.

Преди националите до 21 години лекция в зала „Левски София“ имаха момчетата на Виктор Карагьозов от националния отбор на България до 17 г. преди Европейското първенство и националите до 19 г., водени от Мартин Стоев, които спечелиха сребърни медали на Световното първенство в Иран. След края на събитието продължи и друга част от създадената традиция – националите до 21 г. и треньорският щаб получиха по едно българско знаме. Трибагрениците им връчи Владимир Николов.

Световното първенство в България и Италия е от 23 септември до 3 октомври 2021 г., а мачовете у нас ще се играят в спортна зала „Левски София“. България е в груба В с Куба, Бахрейн и Полша. В София ще се играят и мачовете от Група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите.

В първия си мач националният ни отбор ще играе срещу Бахрейн на 23 септември от 19 часа в спортна зала „Левски София“. На 24 септември от 19 часа България излиза срещу Куба. На 25 септември от 19 часа селекцията на Найден Найденов се изправя срещу Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 3 Отговор
    Престанете да ме занимавате с търтеи "елитни" спортисти. Престанете да прахосване данъците ми за болните амбиции на абчни МЕДАЛОМАНИ и техните треньори и шефове на федерации. Да си ги навират в задните "дупките" всичките медали и купи "спечелени за България". Някой ама много ги е излъгал, че медали и купите. Ще отклонят гнева ми от растящите цени, празния хладилник и стомах, от студения радиатор, от кранчето, до което не достига вода, а когато достигне мирише на тиня и е пълна с всякакви отрови.