Last news in Fakti

22 Септември, 2021 20:02 1 860 11

ЦСКА не даде никакъв шанс на Хебър и вече чака следващия си съперник за Купата

  • цска-
  • хебър-
  • купа на българия-
  • 3:0

"Армейците" стартираха отлично защитата на трофея, завоюван преди няколко месеца

ЦСКА не даде никакъв шанс на Хебър и вече чака следващия си съперник за Купата - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА победи Хебър (Пазарджик) с класическото 3:0 в двубой от 1/16 финалите за Купата на България, игран на стадион "Българска армия", и стартира повече от успешно защитата на трофея, завоюван преди няколко месеца.

Преди срещата Жеферсон бе награден от изпълнителния директор Филип Филипов с почетен плакет по случай своя мач номер 100 с "червената" фланелка.

Възпитаниците на Стойчо Младенов можеха да открият още в 9-ата минута, когато Варела стреля от фаул, но вратарят Василев спаси. В 25-ата минута обаче Жорди Кайседо направи 1:0 - голмайсторът бе изведен от Кери вдясно и с мощен удар по диагонала прониза стража на символичните домакини.

Само две по-късно резултатът вече бе 2:0 за ЦСКА - Варела изведе по прекрасен начин Ахмед Ахмедов, който преодоля излезлия да го пресрещне Василев и на празна врата прати топката във вратата.

Четири минути преди края на първото полувреме резултатът стана класически, когато Кайседо прониза гостите с глава след подаване на Ахмедов.

След почивката в игра се появиха Георги Йомов и Юрген Матай и Карло Мухар на местата на Жеферсон, Брадли Мазику и Яник Вилдсхут. В 68-ата минута Кери пробва изненадващ шут от границата на наказателното поле, но топката мина на педя над вратата.

Четвърт час преди края пък Йомов центрира отдясно, топката стигна до Варела, който стреля мощно с десния крак, но вратарят на Хебър успя да спаси.

Десетина минути преди края в игра за "червените" се появиха Калоян Кръстев и Томас Лам, които замениха Греъм Кери и Жорди Кайседо. "Армейците" продължиха да атакуват и да владеят инициативата, но до нови попадения така и не се стигна и в крайна сметка момчетата на Стойчо Младенов стартираха защитата на Купата на България с класическото 3:0 над Хебър (Пз).

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (26 септемри), когато е Вечното дерби на българския футбол срещу тима на Левски. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 16:30 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    6 10 Отговор
    Какви армейци в държава без армия? Етрополе се премести на стадиона на бившата вече "Българска армия"!

    Коментиран от #5

  • 2 Стоян Александров

    5 14 Отговор
    Този мач е поредния срам и позор за БГ футбола. Помисле и си отговорете сами. Позор. Като онзи мач с дълбоките резерви на Рома 5 на 1. Позорен мач от позорен отбор. Сега разнрах защо ВАИЧКИ ВИ МРАЗЯТ. Вече и цял Пазарджик Ви презира червени ловешки .....футболери. Пазарджик мрази цеца- етрополска от лойч.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 Матадор

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Кефя се,как само ГОВЯДА коментират ЦСКА!А апропо,кога купа,медал,нещо на ГЕЙ АРЕНА А?

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Матадор":

    И аз много им се забавлявам на двамата рогати паразита, които май са един и същ. Само като им четеш брътвежите ти става готино на душата.
    Приятно е да разбереш колко злоба и яд таят, знаеки, че отборчето им е гола вода.
  • 5 Sion

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Ео, еоо, ео, ео, еооооо, НЯМА купа, НЯМА титла, само синя тишина...
  • 6 Спори се

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Че се задавиш от злоба бре чифтокопитен.Кой че ни весели после.
  • 7 Татко ти

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Е колко да срам и позор,същия мач като вашия с Марек.Друг е въпроса,че Марек и Хебър не са мерило.А за мача с Рома какво да се каже,резонна загуба,трудно е да играеш срещу отбор от топ 5 на Италия на негов терен и да очакваш нещо невъзможно.

    Коментиран от #9

  • 8 Стоян Александров

    1 3 Отговор
    До всички чорбари. Мача с Хебър щеше да е праник за града- Вие го развалихте заради Петорчо изм....е..кя...ра...Сега зная вече, че Левски ще Ви победи. Треперете. А после и у Еуропата пак ще е поне петица, а мисля, че и повече ще е. Срамът ще продължи не се заблуждавайте. Петорчо е мноооогоооо слаб тренер. Мноооогоооо. Само има голяма уста и Ви заблуждава с това.
  • 9 днес

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Татко ти":

    Защо не се оплакахте от терена в Рим и да прехвърлят мача в София, както направихте с Хебър. Пък Рома игра с резервите, а ако бяха титулярите - Петорчо нямаше да може да брои головете.

    Коментиран от #10

  • 10 Татко ти

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "днес":

    Е от какво да се оплакват,терена в Рим си е перфектен,не е кална нива като половината терени в А групата.Друг е въпроса,че ЦСКА не може да се мери с Рома в никое отношение,то и другите български отбори не могат да се мерят де.
  • 11 Гришата

    0 0 Отговор
    Тия текат и не разбраха че ги подмазвам
    С маргарин няма нищо даром на тоя свят