Last news in Fakti

24 Септември, 2021 13:15 1 333 1

Клубовете във Висшата лига недоволстват от ниския процент ваксинирани футболисти срещу COVID-19

  • висша лига-
  • недоволство-
  • хаос-
  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • футболисти-
  • клубове

Поне два отбора от английския футболен елит имат не повече от шест ваксинирани футболисти

Клубовете във Висшата лига недоволстват от ниския процент ваксинирани футболисти срещу COVID-19 - 1

Клубовете от Висшата лига се опасяват, че сезонът може да изпадне в хаос на фона на ниския процент ваксинирани футболисти срещу COVID-19. Поне два отбора от английския футболен елит имат не повече от шест ваксинирани футболисти.

Уулвърхемптън, Брентфорд и Лийдс са най-успешните отбори в това начинание. Те имат нива на ваксинация между 89 и 100%. Трите клуба успяха да убедят играчите си да се ваксинират, но други тимове се борят да убедят звездите си.

Според информацията на „Sportsmail“, само 30-35% от футболистите във Висшата лига са се ваксинирали, в сравнение с около 70% от останалите нива на английския футбол.

Това илюстрира мащаба на проблема, пред който са изправени множество отбори, които се насочват към същинската част от сезона. Те се страхуват все повече, че играчите, които досега са отказали да бъдат ваксинирани, ще бъдат по-податливи на инфекцията през зимата, когато вируси като COVID-19 се предават по-лесно.

Има връзка между броя на ваксинираните играчи и дали техните клубове играят в европейските клубни турнири.

Футболистите от Висшата лига отказват да участват в рекламни кампании, които насърчават ваксинирането.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    4 1 Отговор
    Бърже, бърже, че вапцаните ше почнат да измират като мухи скоро и не можем ги убедим да се набодат останалите…