25 Септември, 2021 21:10 2 197 0

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на "Джузепе Меаца"

  • интер-
  • аталанта-
  • серия а

Интер и Аталанта въртят 2:2

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на "Джузепе Меаца" - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Италия Интер и Аталанта завършиха при резултат 2:2 помежду си на "Джузепе Меаца" в Милано в един от най-интересните сблъсъци от 6-ия кръг на Серия "А". В 5-ата минута блестящ гол вкара аржентинската звезда Лаутаро Мартинес. Гостите отговориха с не по-малко красиво изпълнение на Руслан Малиновский в 30-ата минута за 1:1. В 38-ата минута Рафаел Толой напави резултата 1:2, а Един Джеко бе точен за 2:2 в 71-ата минута. Заключителните минути бяха изпълнени с драма, като първо Федерико Димарко пропусна дузпа за Интер в 86-ата минута, а две минути по-късно гол на Роберто Пиколи за гостите бе отменен и така сблъсъкът приключи без победител.

"Нерадзурите" на Симоне Индзаги са с 4 победи и вече 2 равенства от началото на сезона, като тимът бе загубил точки само срещу Сампдория в Генуа, докато отборът от Бергамо е с 3 победи, вече 2 "хикса" и поражение дотук. Интер е трети в класирането с 14 точки, на 2 зад лидера Милан и на 1 зад Наполи, който е единственият тим дотук без загубена точка и е с мач по-малко към момента. Аталанта заема пета позиция с 11 точки.

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на
Снимка: БГНЕС

Познатият тандем Един Джеко - Лаутаро Мартинес води атаката на "нерадзурите" от Милано, а Дуван Сапата и Руслан Малиновский са двамата нападатели за бергамаските, като зад тях ще действа Матео Песина.

Още в третата минута Един Джеко можеше да изведе Интер напред в резултата, но 35-годишният босненски нападател не намери топката по най-добрия начин от въздуха и от близка дистанция стреля неточно.

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на
Снимка: БГНЕС

Само две минути по-късно тимът на Индзаги поведе с 1:0. Прекрасен гол вкара Лаутаро Мартинес, който засече от въздуха центриране на Николо Барела и топката по зрелищен начин попадна в целта, а стражът Хуан Мусо бе безпомощен.

В 15-ата минута Давиде Дзапакоста центрира отдясно, получи се неприятен за стража на Интер Самир Ханданович рикошет, но словенският ветеран се справи. Няколко минути по-късно Хакан Чалханоолу стреля лошо в стената от фал, а малко сслед това гостите отговориха с изстрел на Мартен Де Роон, но шутът бе неточен. В 26-ата минута се получи разбъркване пред вратата на Ханданович и гостите не бяха твърде далеч от изравняване на резултата, но не се възползваха.

Стигна се до 30-ата минута, когато украинският нападател Руслан Малиновский с великолепен изстрел извън наказателното поле опъна мрежата зад Хандонович - 1:1.

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на
Снимка: БГНЕС

В 38-ата минута тимът на Джан Пиеро Гасперини напарви пълен обрат в резултата. Малиновский затрудни Ханданович с нов мощен изстрел, словенският вратар изби, но не го направи достатъчно добре и топката попадна удобно на крака на Рафаел Толой. Роденият в Бразилия защитник, шампион с Италия от Евро 2020, направи отлична мигновена добавка и опъна мрежата.

Играчите на Аталанта не приеха играта в своята половина след втория си гол, а продължиха да атакуват, като създадоха някои напрегнати ситуации за Ханданович, но до ново попадение за гостите не се стигна преди почивката.

Първата интересна ситуация през второто полувреме бе пред вратата на Интер. След центриране отдясно гостите застрашиха вратата на Ханданович в 48-ата минута, а секунди след това бергамаските пак бяха близо до попадение, този път чрез бившия играч на Лудогорец Хосе Луис Паломино, но топката не попадна в мрежата. Домакините отговориха със силен, но неточен шут от далечно разстояние на Чалханоолу.

В 51-ата минута резултатът можеше да стане 1:3, но гредата спаси Интер. Малиновский стреля в левия страничен стълб на Ханданович от фал, а Сапата не успя да направи добавка и "нерадзурите" оцеляха в тази ситуация.

Шампионът на Италия с първа грешна стъпка на
Снимка: БГНЕС

В 59-ата минута пък Интер бе близо до гол за 2:2, като току-що появилият се в игра за домакините Матиас Весино стреля с глава, но Хуан Мусо направи силно спасяване. Интер се събуди в тези минути, но резултатът продължаваше да бъде 2:1 за гостите. В 68-ата минута намиращият се в наказателното поле на противника Лаутаро Мартинес стреля неточно, а Паломино получи травма и бе принудително сменен от Йоаким Меле.

В 71-ата минута Интер изравни резултата. Мусо направи спасяване, но Джеко бе на правилното място в точния момент и направи добавката за 2:2.

Грешка на резервата за Интер Алексис Санчес в 82-ата минута доведе до опасна контраатака на гостите, ри която включилият се от пейката за Аталанта Йосип Иличич тества Ханданович, а стражът показа добра реакция.

В 86-ата минута резервата Федерико Димарко пропусна златен шанс за гол за 3:2 за Интер. Домакините получиха право да изпълнят дузпа заради безумна игра с ръка на Мерих Демирал. Зад топката застана Димарко, но силният изстрел на халфа се отби от напречната греда.

Драмата продължи с пълна сила и в 88-ата минута друга резерва - 20-годишният нападател Роберто Пиколи вкара гол за 2:3, но впоследствие попадението бе отменено. Причината за това беше, че топката бе напуснала очертанията на игрището преди да се стигне до головия удар на Пиколи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА