26 Септември, 2021 17:51 1 948 1

Победа и загуба за българите в квалификациите на София Оупън

  • тенис-
  • софия оупън-
  • александър донски

За Донски това е и първи успех в надпреварата

Победа и загуба за българите в квалификациите на София Оупън - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Донски се класира за финалния втори кръг на квалификациите на София Оупън 2021. 23-годишният българин осъществи обрат в двубоя си срещу Юрии Родионов (Австрия) и се наложи с 2-6, 6-1, 7-6(4) след близо 2 часа игра, постигайки една от най-големите победи в кариерата си до момента. За Донски това е и първи успех в надпреварата при третото му участие в квалификациите, предаде БГНЕС.

Родионов, поставен под №8 в пресявките, започна по-концентрирано срещата и след серия от 5 последователни гейма на сметката си поведе в резултата с 6-2 след 33 минути игра. През втората част Донски успя да пробие за 3-1, след което до края на сета не позволи на опонента си да вземе дори гейм. Така се стигна до финална трета част, в която пробиви нямаше и победителят се определи в тайбрек. В него българинът поведе от самото начало, показа изключителна психическа и тактическа стабилност и след 7-4 точки се поздрави с първата си победа в турнира.

Във финалния втори квалификационен кръг Донски ще срещне опитния италианец Андреас Сепи, който в същото време се наложи със 7-6 (3), 6-2 над Джем Илкел (Турция). Дебютантът на Sofia Open Симон Антони Иванов, който също получи уайлдкард за квалификациите на турнира, загуби от водача в схемата на квалификациите Педро Мартинес (Испания) 5-7, 1-6.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    1 0 Отговор
    Смешен турнир със смешни участници и тъпи,алчни собственици.