Last news in Fakti

26 Септември, 2021 21:15 17 961 61

Борислав Михайлов счупи тъпомера: Българският футбол е много добре, не му трябва революция

  • борислав михайлов-
  • футбол-
  • бфс-
  • революция-
  • димитър бербатов-
  • уефа

Борислав Михайлов не се притеснява от факта, че българският футбол е на дъното

Борислав Михайлов счупи тъпомера: Българският футбол е много добре, не му трябва революция - 1

"На българския футбол не му трябва революция, защото той си е много добре, клубните ни отбори се представят много добре, първенството ни е интересно, има много неща, които са направени и няма нищо извънредно, за да има революция или еволюция", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред НОВА във връзка със слогана на кандидата за президентския пост във Футболния съюз Димитър Бербатов - "(Р)Еволюцията е тук", предаде БГНЕС.

Михайлов изтъкна, че от екипа на Бербатов са казани неверни неща в хода на неговата кампания. "Никога не сме се карали, даже бяхме в много добри отношения. Няма нищо извънредно в българския футбол в момента, за да има извънреден конгрес. На 18 март има насрочен редовен конгрес. Нито им се сърдя на екипа на Бербатов, те ми се обадиха и казаха, че са от другия отбор, но след това и двамата казаха неща, които не са коректни. На Боби Станков беше подадена ръка от мен, плащано му е обучение, беше делегат на УЕФА, благодарение на мен. И Бербатов е викан в прокуратурата, абсолютно нелепо е да се твърди, че има натиск към Зоналните съвети. Тяхната кампания е агресивна, с много неверни неща. Със сигурност има някой, защото това не е типичният той, който го познавам. Аз казах, че няма да позволя война в българския футбол, футболът не заслужава подобни отношения между големи бивши футболисти, защото аз смятам, че също съм бил голям вратар. Със сигурност друг българин не е имал такова лоби в УЕФА, няма и да има", коментира Михайлов.

"Отвън винаги е по-лесно да се види, видях какво мога да променя в себе си. Чисто като организация е важно да си извън на това, което си ръководител, за да видиш как можеш да направиш нещо повече. Със сигурност ми липсва едно класиране, което го имам като първи вицепрезидент и отговарящ за националния отбор, но се надявам ако спечеля, през следващите четири години да го направим. Това е основното, което е разочароващо за мен и за всички привърженици на футбола. Във всички сфери на футбола всичко е доста по-добре преди - клубния футбол, инфраструктурата на клубните и националните отбори, базата на Футболния съюз, неговата независимост, най-вече финансова. В българския футбол има много малко пари, за да има корупция, така че трябва да се търси на други места", каза президентът на БФС относно периода си извън футболната централа.

Той коментира и ситуацията след мача с Англия през есента на 2019 година, когато подаде оставка. "Конкретно принуден от личност или група хора не съм бил, но така или иначе имаше много напрежение, излишно създадено върху мен. Резултатите не бяха добри, имаше и много обективни причини - треньорът на националния отбор си тръгна в посока Левски. Всичко беше нагласено и режисирано да се случи така. Това е 100 процента сигурно, начинът на влизане на хората през сектор А, освиркването, до 16-та минута си свършиха работата. Не знам кой го е организирал, нито защо, но това е факт. За мен беше може би добре така да се случи и аз гледам по друг начин на нещата. Със сигурност има връзка и влизането на ГДБОП в БФС, както има натиск срещу хора. Ние сме проверявани много пъти, но тогава беше по-зрелищно. Беше по-добре да отпуша напрежението, въпреки че се използвах за бушон на най-високо ниво. Тогава подкрепа от държавата не съм чувствал, иначе винаги сме били добре с министър Кралев. Футболът никога не е бил част от политиката, нито обратното. Аз по никакъв начин никога не съм се занимавал с политика".

"Според мен само създаване на суматоха и всичко да се случва по-тежко, защото Конгрес по никое време, по време на първенства, мачове на националния отбор в същия ден, свикана от съд, от жена, която със сигурност не знае какво е направила и по време на пандемия да съберем 700 човека. Ще направим всички мерки, най-вече за здравето на хората", каза Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС на 12 октомври.

"Аз много от мечтите съм си ги изпълнил, и като играч, и като ръководител. Бях решил февруари да приключа, на нов стадион, с отбор класирал се, но не повече от рамките на четири години. Ако може да се случи до четири години да имаме стадион и да се класира отбор, със сигурност ще бъде доволен, от живота си. Така или иначе, ако спечеля, това ще ми бъде последният мандат", завърши Михайлов, който е начело на БФС от 2005 година.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    241 4 Отговор
    Ти си много добре и една групичка тарикати. А футбола е зле.

    Коментиран от #34

  • 2 Абе

    193 1 Отговор
    На кой жипа е по-скъп на Боко или Борислав :)
  • 3 Сатана

    154 9 Отговор
    Не ме интересуват двете Перуки.Важното е ,че днес ЦСКА би Подуенци с 120 килограмовия шопар на вратата.
  • 4 ????

    110 2 Отговор
    Двамата единици за тъпомерие, че й един след друг "бисери" ръсят!
  • 5 Шопо

    144 2 Отговор
    Пияница....
  • 6 бе той

    105 0 Отговор
    футбола е добре ама преслава как е.Ей шуй е Фъпроса.
  • 7 Койот

    156 0 Отговор
    Супер ни е футбола, на нивото на Англия, Франция и Италия сме, няма смисъл да правим промени, ще станем непобедими и няма да е интересно.......
  • 8 Перо

    65 27 Отговор
    Боби Михайлов трябва да е аут,но Бербатов не е човека,който може да оправи българския футбол! Ще чакаме конгреса!

    Коментиран от #13

  • 9 Гост

    58 0 Отговор
    - Добре си гасне пламъка. - каза чудовището, дебнещо скрито в тъмният ъгъл.
  • 10 Аййй

    123 0 Отговор
    Готови са да плещят всякакви глупости, само да не изпуснат кокала
  • 11 Пучо Капучо

    85 1 Отговор
    Малкото Перукан се учил с Лескиту в движение. Баш Перуканя и той се учил в движение...на повече виски. Как няма да е много добре футбола ни?
  • 12 Бойко Разбойко

    84 1 Отговор
    Държавата е добре,не и трябва революция.
  • 13 Така е

    47 0 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Ама много отдавна футбола е пари и то много. А тук ги нямаме, така че футбола няма да бъде добре в близко бъдеще
  • 14 YUI

    118 1 Отговор
    Не разбрахте ли, че за хора като Перуката, за хора като Бойко Борисов Б ългария цъфти защото за тях винаго има, стига те да са на власт, те не мислят за другите, мислят сами и единствено за себе си и кликата около тях. затова нещата за тях са в розово, ние сме върха, защото те са на върхови постове, от които блаженето не спира по един или друг начин. Докато такива типажи имат достъп до властови ресурс за вас няма да има бял ден, за футбола, за децата, за България.

    Коментиран от #38

  • 15 Хонорик

    85 0 Отговор
    Боби Михайлов на колко чаши е бил като ги е казал тези неща?
  • 16 ПДП 1993 17НОЕМВРИ 1994 САЩ

    22 4 Отговор
    Пеневата Чета с късмета превзе планетата ЦАРеВЕЦ ЦАРфутбол ГУНДИ 12 Гелиос 1 водород 2 хелий АйнЦуЦвай ЦуДрън1:2 България над всичко и над ТриВоДи ИТН
  • 17 РАВНИС, МИРНООО...ПЕРУКИИИ ДОЛУ

    52 1 Отговор
    Човек трябва да се пребори първо с демоните, които обитават душата му, а след това да се изправи срещу чудовищата, които населяват делника му.
  • 18 Петров

    88 0 Отговор
    Перуката унищожи футбола у нас и иска пак да остане да краде.
    ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК
  • 19 дявола

    66 0 Отговор
    Умник си ти,тарикат си не изпускаш банкомата от който източвате милиони
  • 20 Sieg

    53 0 Отговор
    Хората трябва да вземат справедливоста в свои ръце, това е! Когато корупцията диктува, няма избори, трябва сурово да се подхожда.
  • 21 asd

    75 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХА!

    Футболната Тиква! ХАХАХАХАХАХАХАХА!
    Така е когато ганьовците сложат на ръководен пост някой "състезателен кон", който едва е избутал училище "по милост".
  • 22 Порно

    63 0 Отговор
    Тоя каза в прав текст , че съдията / която е жена/ е насрочила конгрес , без да знае какво прави. В Европа или САЩ за тая простотия вече да са го разпънали на кръст за сексизъм.
  • 23 Гост

    81 0 Отговор
    Бобка, че футбола е на дъното и е много зле, е факт! Ама па на тебе кога ти дремело за българския футбол, важното е УЕФА да ти плаща воаяжите, както е било винаги досега...а наздраве....
  • 24 дядо бг

    16 0 Отговор
    ще видим кой плаща! фифа е много близо и не плаща! там искат милиарди, ако там някой не знае!!!!!!!
  • 25 123

    50 1 Отговор
    Тоя му е прегряла главата от перуката, и не знае какво говори.
  • 26 И да паднем и да бием пак ще се

    8 7 Отговор
    НаПиеМ
    ИТН
    Баща Ми ПиЯнИЦАТА
    РаКИА НоКИА
    Господ е БълГърИн създал всичко видимо и невидимо
    БълГърИн открил компютъра в САЩ 10 Божи заповеди 10 Блаженства 20 век тука има си ред
  • 27 РЕАЛИСТ

    2 30 Отговор
    Боби днес ми се издигна в очите. Именно той е помогнал на Аян Садъков, който на днешния ден е починал, да се лекува при специалист в Германия. Помогнал е на събрат от националния отбор. Браво Боби. Така трябва.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Какъвто

    40 0 Отговор
    Ни е футбола. Такъв ни е и бокса. Май даже е по-зле. Ама откъм фолк певици, чалга и джамбурета го докарват успешно. По тия неща ако се мереше успеха, нашия футбол, щеше да е в челната десятка всяка година!
  • 30 РЕАЛИСТ

    7 19 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    А Бербатов бе на първа страница на The Sun сниман, как не дава пари на бездомник. Англичаните му написаха заплатата и го показаха каква циция е . Излизаше от нощен бар.

    Коментиран от #32, #45, #56

  • 31 Тунката

    47 0 Отговор
    Противен, нагъл и безочлив тип. Както той, така и синчето му. Вън кучета мръсни от БЪЛГАРИЯ и българския футбол. Долу ръцете от парите за спорт на нашите деца. Мръсни, долни боклуци.
  • 32 Порно

    30 2 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    И аз не давам пари на т.н. бездомни. И аз ли съм гад? Уточнявам- давам много пари за благотворителност , тая година над 2000 лв. Но не поощрявам безхарактерните пияндета.
  • 33 Жалък боклук

    26 0 Отговор
    Този не може да се нарича Българин. Той е Бол Гъл Ин. Няма друг подобен бок лук.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 САЩ

    31 0 Отговор
    Такава голяма статия за една голяма глупост.
    Българският футбол рине дъното като прасе тинята.
    Боко или Бори все едно - като две капки водка.
  • 36 митака

    32 1 Отговор
    Тоя пак е пиян! Фнимание, фнимание!
  • 37 Евала за заглавието

    14 0 Отговор
    Дениз издигна ми се в очите, топки трябват за да го напишеш! Браво!
  • 38 Морски

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "YUI":

    Браво,най точния коментар
  • 39 Гост

    8 1 Отговор
    Това да не е снимка как тренира в чалготека .Тея само за това стават,да висят в мръсните чалготеки . За ритане на топки не стават защото нямат такива . Ха ха ха . Това е най тъпия спорт , то затова нашите футболчета не стават за нищо.
  • 40 тиквата

    17 0 Отговор
    този задмина и николета
  • 41 тъча

    12 0 Отговор
    12млн. евра за тази година от уефа чакат за опапване , как да ги оставиш на други , то не бе кърниградска , не бе иван асен , а и футболния версай в банкя , а националния стадион остана както при соца цитирам един фооторепортер : ние сме малък но много прост народ и добавям с много крадливи управници
  • 42 Дукоф

    14 0 Отговор
    Няма срама този Б.М.хванахо го,че правят далавери със своите
    заместници,а той се прави вода не напита.Да се имита от футб.съюз
    знае само да взима и да стои на държ.хранилка.Всичката тайфа е
    най-лошото за БГ футбола.Хора не гласувайте за него.
  • 43 въпросче

    12 0 Отговор
    И кое му е добрето на българския футбол,като никой вече не го гледа? Имаме едни селски отборчета потънали в дългове,смешни и стари стадиончета,повечето футболисти са чужденци. За какъв български футбол говорите?
  • 44 Нане

    6 0 Отговор
    Ааахахахаха! Тра-тра-тра...... дай гооо! хахаха
  • 45 Нона

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    А, защо трябва да дава на всеки ,,бездомник"??Вместо да му вадите очите, му изписаните веждите..

    Коментиран от #49

  • 46 Силикона

    5 0 Отговор
    Добре си беше при батето
  • 47 ggg

    12 0 Отговор
    Забелязва се как господин Михайлов преди конгреса стана много приказлив и много интервюта дава , като мине конгреса и отново си купи мястото дали ще бъде така ..... много се съмнявам, а относно изказванията му за състоянието на футбола ни този човек или се прави на глупав в което се съмнявам или е достатъчно нагъл за да говори такива глупости
  • 48 дрон

    13 0 Отговор
    пие от сутринта,нека му е зле.
  • 49 Имате ли си

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Нона":

    представа колко "заработват" подобни "бездомници"? Това е цяла мафиотска структура . А тези "журналисти" също са заработили от онзи, който им е платил, за да омаскарят този или онзи - има и такава мафия. Помните ли навремето как "изобличиха" Иван Славков, който ОТКАЗА да им отговори на очевидно провокативния въпрос и ИЗЛЕЗЕ от стаята, мотивирайки се, че има неотложен ангажимент. Изводът, който бе направен и популяризиран и у нас - че е корумпиран. Мотиви - някой задал въпрос, събеседникът му не отговорил - значи е виновен. Та и тук случаят е такъв.
  • 50 коментатор

    10 1 Отговор
    ТОЯ МНОГО СА ГО РИТАЛИ В ГЛАВАТА НАПАДАТЕЛИТЕ НА ПРОТИВНИКА
  • 51 Бай Стою касапина

    8 0 Отговор
    Абе Бобито като не ходи близо две години на работа вземал ли е заплата или не? За един приятел питам?
  • 52 Paxnas

    6 0 Отговор
    Футболът е проста игра,но за умни хора го е казал Пеле а при нас който е лапнал кокъла независимо от умствените си възможности се старае да не му го отнемат.
  • 53 КРОКОДИЛА

    7 0 Отговор
    КАУН ПРАЗЕН .............

    Коментиран от #57

  • 54 В климакса

    6 0 Отговор
    Човек, обърква и мисли и словоред, като говори така, още един мандат на мекото кресло...!
  • 55 Azz

    8 0 Отговор
    Голямата перучка е в друго измерение...Или е за /на/гъби...
  • 56 Оня

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Никога не бих дал пари на бездомник ( пияница , сиган ) . Лош ли съм ?
  • 57 Последния Софиянец

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "КРОКОДИЛА":

    Няма да говориш така за РадеФ , ей !
  • 58 ritnitopka

    3 3 Отговор
    Какво сте се разкудкудякали бе, всеки може да драска и да плюе скрит зад мониотора. Големи сте разбирачи, боби, митко, всеки има право да се кандидатира, ама като седне на горещия стол, става напечено, щото трябва да се действа. БФС е само една от причините да нямаме футбол, но с цървулу - толкоз, трябват бутонки ама няма...
  • 59 безпартиен

    6 0 Отговор
    Абе защо нито един "журналист" не попита КАКВА Е ЗАПЛАТАТА,ПРЕМИИТЕ годишно на президента,вицето,членовете на изпълкома??Спортните федерации са се превърнали в хранилки на успели и не толкова успели спортисти,които ако останат да се занимават със собствен бизнес,да си изкарват прехраната сами,биха стегнали до клошари!!!!!Та за какви пари става дума годишно???????
  • 60 Бобиии

    7 0 Отговор
    Хайде наздраве и да илядиш. До кле закопаш окончателно футбола.
  • 61 ааа нее

    8 0 Отговор
    Прибирайте го тоя на четвърти километър.