27 Септември, 2021 21:10 4 124 7

Русия нанесе тежка загуба на България

  • световно първенство по волейбол-
  • русия-
  • българия-
  • 3:0-
  • найден найденов

Тимът на Найден Найденов не успя да вземе дори гейм от „сборная“

Русия нанесе тежка загуба на България - 1
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Националният отбор на България за мъже под 21 години започна със загуба втората фаза в група F от световното първенство в София. Тимът на Найден Найденов отстъпи пред мощния състав на Русия с 0:3 (21:25, 22:25, 19:25) в зала „Левски София“. В групата всеки играе срещу всеки. Първите два се класират за финалната четворка, вторите два за разпределение на местата 5-8. В другия мач от деня Полша се наложи над Бразилия с 3:1 (28:26, 25:23, 19:25, 25:23).

Волейболистите ни започнаха добре и поведоха с 8:6. Три поредни точки на руснаците доведоха до обрат, но играта продължи равностойно. Блокадата на „сборная“ бе решителния фактор в гейма. При 14:14 съперникът отбеляза четири поредни точки и поведе с 18:14. Найден Найденов потърси промяна, като на полето на поста диагонал се появи Георги Татаров. Нашите намалиха до 20:22 след добър сервис на Цветослав Николовски, но изпуснаха шанс да се доближат повече след наша грешка. Руснаците запазиха преднината си и спечелиха първия гейм.

Момчетата ни започнаха отлично във втората част и поведоха с 6:3, но отново не успяха да запазят предимството си. Русия изравни при 7:7. Селекционерът отново предприе рокада, в центъра се появи Любчо Янковски, а след това на поста разпределител влезе и Стоил Палев. Играта се запази равностойна до 18:18, след което руснаците отново се откъснаха и поведоха с 20:18. Въпреки всички усилия съперникът не позволи обрат и взе втория гейм.

В третата част „сборная“ диктуваше развоя през цялото време. Взе първоначална преднина, запази я докрай и спечели мача с чиста победа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    13 2 Отговор
    Случва се. Да не губят кураж, идва следващия тираж.
  • 2 е па днес

    1 0 Отговор
    колко кацапье пукнаха?
  • 3 коментатор

    6 0 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ КАК ТОЗИ ТРЕНЬОР ВОДИ ОТБОРА НИ НА ОЛИМПИАДАТА В ЛОНДОН......ИТАЛИАНЕЦА ПОКАЗВАШЕ СХЕМИ НА НАЦИОНАЛИТЕ НИ ОТ ПЕЙКАТА А ТОЗИ СТОЕШЕ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ ОТСТРАНИ
  • 4 ЛилиПутин

    4 8 Отговор
    Пак ще ви освободя

    Коментиран от #6

  • 5 ттт

    0 1 Отговор
    Не съм гледал срещата, жалко, че нашите момчета са загубили, но като гледам резултата, това не е тежка загуба. Нашите са оказали силна съпротива във всичките геймове.
  • 6 dsсса

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЛилиПутин":

    За въпросния ЛилиПутин не знам, но Владимир Путин заяви, че Русия повече няма да освобождава Европа. Така, че европейците да се вземат в ръце. Когато на новата 2015-та година нашествениците изнасилиха над 1000 жени в Кьолн, мъжете им в знак на ссолидарност ходиха един ден облечени в женски дрехи. С такава мъжественост бикът много скоро ще отнесе Европа окончателно.
  • 7 До ттт

    0 1 Отговор
    И аз така ! Не ми е сладко , ако не ми се съпротивляват !