29 Септември, 2021 12:25 2 275 1

Мъри Стоилов умува за протеже на Адебайор

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • принс сенгбефия-
  • селекция-
  • трансфер

Проблем пред трансфер може да се окаже възрастта на халфа

Мъри Стоилов умува за протеже на Адебайор - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият национал на Того Принс Сенгбефия е бил предложен на Левски. На „Герена“ умуват какъв ход да предприемат относно африканеца.

Проблем пред трансфер може да се окаже възрастта на халфа. Принс Сенгфебия е на 30 години. След завръщането на Станимир Стоилов като треньор „сините“ привлякоха трима играчи – младите Димитър Костадинов и Хосе Кордоба, както и 30-годишния Драган Михайловиц.

Принс Сенгфебия е юноша на Спортинг Клубе де Ломе и на Ал Аин от ОАЕ. През 2009 г. той напуска емирствата и се връща в Того. Там се среща с голямата футболна звезда на страната Еманюел Адебайор, който по това време е в Манчестър Сити.

Мъри Стоилов умува за протеже на Адебайор

Благодарение на протекциите на Адебайор, младият Принс отива в школата на Оксер, където година по-късно става част от първия отбор. След четири години и 60 мача (3 гола) за тима от „Стад Абе-Дешан“ Сенгбефия се мести в украинския Зоря (Луганск).

След това отива да играе в Турция, където последователно облича екипите на Елязъгспор, Гьозтепе, Газиантеп и Алтай, а за последно е бил част от Тузласпор. От 1 юли 2021 г. е свободен агент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    2 2 Отговор
    Оставка нищо не става