Last news in Fakti

30 Септември, 2021 20:07 7 724 3

Изтеглиха жребия за световното по волейбол догодина. България нямаше късмет

  • световно първенство по волейбол 2022-
  • жребий-
  • русия-
  • световно първенство

Световното първенство при мъжете ще се проведе от 26 август до 11 септември догодина

Изтеглиха жребия за световното по волейбол догодина. България нямаше късмет - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Националният отбор на България по волейбол попадна в Група С заедно с настоящия шампион Полша и САЩ за световното първенство за мъже през 2022 година в Русия. Четвъртият отбор в групата е Мексико. Това отреди тегленият тази вечер жребий за Мондиал 2022.

Пищната церемония се проведе в Дворецът за гимнастика „Ирина Винер-Усманова“, който е част от комплекса „Лужники“ в руската столица Москва в присъствието на множество волейболни легенди, известни спортисти и знаменитости от Русия и извън нея. От българска страна на церемонията присъстваше президентът на БФВ Любо Ганев.

Световното първенство при мъжете ще се проведе от 26 август до 11 септември догодина. 24-те класирали се отбора за Мондиала бяха разпределени в 6 предварителни групи от по 4 тима. Първите два отбора от всяка група плюс 4-те най-добри трети ще продължат напред към следващата фаза на първенството, в която ще има 4 групи по 4 отбора.

Градовете домакини на мачовете от първата фаза на Мондиал 2022 ще бъдат Красноярск, Новосибирск, Кемерово, Уфа, Екатеринбург и Москва.

Срещите от Група С ще се играят в Новосибирск. Двубоите от Група А, в която са домакините от Русия, пък ще бъдат в Москва с изключение на мача на откриването, който ще се играе в Ледения дворец на Санкт Петербург. Група В ще бъде в Кемерово, Група D в Уфа, Група Е в Екатеринбург и Група F в Красноярск.

Пълен жребий за Световното първенство по волейбол за мъже през 2022 година:

Група А (в Москва)

1. Русия (ВФВ)

2. Сърбия

3. Тунис

4. Пуерто Рико

Група В (в Кемерово)

1. Бразилия

2. Япония

3. Куба

4. Катар

Група С (в Новосибирск)

1. Полша

2. САЩ

3. Мексико

4. БЪЛГАРИЯ

Група D (в Уфа)

1. Франция

2. Словения

3. Германия

4. Камерун

Група Е (в Екатеринбург)

1. Италия

2. Канада

3. Турция

4. Китай

Група F (в Красноярск)

1. Аржентина

2. Иран

3. Нидерландия

4. Египет


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ацо

    0 1 Отговор
    Като гледам май само в група F бихме имали някакъв минимален шанс!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.