Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 22:00 2 194 1

„Берое“ попари „Локомотив“ (Пд) в края и спечели „Битката за Тракия“

  • берое-
  • локомотив (пловдив)-
  • 1:0-
  • efbet лига

Три минути преди края на срещата „Берое“ излезе напред в резултата чрез Камара

„Берое“ попари „Локомотив“ (Пд) в края и спечели „Битката за Тракия“ - 1
Снимка: beroe.bg

„Берое“ победи „Локомотив“ (Пловдив) с 1:0 в среща от 10 кръг на първенството. През първата част „зелено-белите“ бяха по-активни, но не успяха да отбележат. Втората част бе равностойна, но „Берое“ стигна до успеха три минути края на мача след попадение на Омар Камара.

Първата сериозна опасност дойде в 6' минута, когато Генов получи дълъг пас и успя да изпревари Биков, след което пусна топката към точката за изпълнение на дузпа, а там отново Биков се намеси и изчисти в корнер, но топката мина на сантиметри от гредата.

В следващите минути „Берое“ продължи да бъде по-активен и топката на два пъти бе центрирана опасно, но бранителите се справиха.

Серкан Юсеин получи топката от Лебон на границата на пеналта и стреля по земя в 15' минута, но топката мина на метър от гредата.

В 21' минута гостите изпълниха корнер, но „зелено-белите“ откраднаха топката и Юсеин пусна извеждащ пас към Лебон. Французинът пробяга половината терен и се озова сам срещу Рейдър, който обаче отрази изстрела и топката излезе в ъглов удар.

Три минути след това Даскалов изведе Лебон, а той намери Юсеин, който стреля от дистанция, но топката срещна главата на Петрович.

Тунгара също пробва удар в 30' минута, но бе твърде неточен.

В следващите десетина минута играта бе изравнена, а гостите имаха няколко блокирани удара.

В добавеното време Гомис засече центрирана от Умарбаев топка, но тя мина над вратата.

Така полувремето завърши без отбелязано попадение.

Лебон направи пробив три минути след подновяване на играта и стреля от малък ъгъл, но Рейдър нямаше проблем да улови.

В 49' минута Фуртадо центрира, а Фал отправи удар с глава, но топката мина над вратата.

Следващите десетина минути бяха равностойни и без сериозни положения пред някоя от вратите.

В 70' минута Камбуров намери Лебон на фланга, а французинът центрира много опасно, но Биков успя да се намеси и изчисти точно пред нападателя на „Берое“.

Три минути по-късно Карагерен навлезе в пеналта, но се засуети и топката му бе отнета.

Три минути преди края на срещата „Берое“ излезе напред в резултата. Лебон получи на фланга и центрира в наказателното поле, а там Гомис игра с глава. Топката обаче попадна в Камара, който я прати в мрежата със силен удар – 1:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    5 1 Отговор
    Битката за Тракия? Традиция, но защо Локомотив ПД?