Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 18:05 1 600 1

Български баскетболен треньор: Няма подходящи български играчи. Затова взимаме американци

  • тони дечев-
  • бк ямбол-
  • селекция

"Опитахме втори вариант с млади играчи, които да ни помогнат да имаме повече българи в отбора, но не се получи. Това е последният ни вариант с четиримата американци", обясни Тони Дечев, който е треньор на БК Ямбол

Български баскетболен треньор: Няма подходящи български играчи. Затова взимаме американци - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на баскетболния Ямбол Тони Дечев даде коментар относно селекцията на отбора през изминалото трансферно лято. Ямболии, които завършиха на седмата позиция в класирането на НБЛ през миналия сезон, привлякоха четири нови американски попълнения в редиците си за новата кампания. В интервю за “Народен Спорт” Дечев определи изминалото лято като “дълго и тежко” от гледна точка на трансферите.

“Не ми се ще американците да бъдат двигателя на отбора през новия сезон. Все още нашият тим търси кой какво може да прави. Не можем да тренираме, защото имаме проблеми. Тези контроли са точно затова - да видим кой в какво е силен и в какво ще изпъкне. Следващата седмица започва първенството и в хода му ролите ще бъдат разпределени. Самите играчи трябва да си ги избират. Липсват български играчи, на които можем да отговорим като финансови условия, за да могат да дойдат при нас.

Опитахме втори вариант с млади играчи, които да ни помогнат да имаме повече българи в отбора, но не се получи. Това е последният ни вариант с четиримата американци. За съжаление, той се получи, защото като че ли на чужденците повече им се играе баскетбол и повече искат да се изявяват. Това е моят извод след това дълго и тежко лято на селекция”, заяви треньорът на Ямбол.

Специалистът сподели мнението си и за останалите отбори. “Другите отбори, особено тези от топ 5 имат доста добри селекции - Рилски спортист, Балкан, Спартак (Плевен), Черноморец. Левски със сигурност няма да остане в този вид и ще направи всичко възможно да е конкурентен на първите. Тази година не е много по-различна от миналата. Ще има малко повече равностойни отбори в горната част и един повече в долната част.

Страхотно е, че Шумен отново се появи на картата. Всеки един отбор, който може да бъде достатъчно конкуретноспособен, е добре дошъл. Това обаче не трябва да се прави на всяка цена, защото не е необходимо младите момчета да изгарят толкова бързо в загуби. Разликата може да е много голяма между силните и последните отбори, включително ние, Шумен и Черно море с млади играчи. Тези три отбора нямат възможностите на останалите, но пък ние ще опитаме да вгорчим живота на някой. Тази година нямаме заявки. Ще се опитаме да правим нещо, защото като цяло закъсняхме доста. Желанията ни бяха съвсем различни и всички в клуба се нагаждаме към настоящата ситуация”, добави Тони Дечев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааа

    3 0 Отговор
    A,дoбpyтo!He caмo в cпopта !Кaчecтвo липсва във вcичкo българскo!80% дeбили,кaзa един пpoфеcoр и 20% лoш мaтpиaл ,дoпълни един пpeмиep