Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 09:26 4 297 20

Огромна изненада: Лудогорец уволни треньора си преди днешния мач с Левски

  • валдас дамбраускас-
  • лудогорец-
  • раздяла

Причината не е само загубата от Цървена звезда с 0:1 в Разград, а представянето на Лудогорец след историческото елиминиране на гръцкия гранд Олимпиакос

Огромна изненада: Лудогорец уволни треньора си преди днешния мач с Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец уволни Валдас Дамбраускас! Може да звучи невероятно, но е факт! Месец и половина, след като класира отбора за плейофите на Шампионската лига, пътищата на литовеца и разградчани се разделят. Причината не е само загубата от Цървена звезда с 0:1 в Разград, а представянето на Лудогорец след историческото елиминиране на гръцкия гранд Олимпиакос, твърди "Мач Телеграф".

След този двубой отборът върви надолу и надолу, като освен че отпадна от Малмьо, бе надигран от Мидтиланд и Цървена звезда в групите на Лига Европа, като след две срещи активът е само една точка. В първенството трудно бяха победени Пирин и Ботев Враца, а пък Славия удари"орлите" с 10 човека и с 15-годишен в титулярния състав. Не трябва да се забравя и гостуването на Спартак Варна за купата, където "соколите" също стояха много по-добре на терена и можеха да елиминират шампионите.

През последните две седмици Дамбраускас бе под карантина заради положителна проба за коронавирус, като се върна на пейката именно за домакинството на Звезда. Загубата в този мач е преляла чашата на търпението към младия наставник и в крайна сметка в навечерието на мача с Левски Лудогорец сменя своя треньор. Станислав Генчев се очаква да води днес "орлите" на "Герена". Нов треньор Лудогорец ще има в първите дни на паузата заради националните отбори, най-късно до седмица.

Не можем обаче да не отчетем и добрите неща, които свърши Дамбраускас в Разград. Той дойде през януари от хърватския Горица, като взе със себе си Кристиян Кахлина, един от най-добрите вратари, които Лудогорец е имал. "Орлите" лесно стигнаха до десетата титла, но бяха елиминирани от ЦСКА за Купата на България. В Европа шампионите отстраниха последователно Шахтьор Солигорск, Мура и Олимпиакос и стигнаха до плейофите на Шампионската лига за пръв път от 5 години, което донесе огромен приход в касата на клуба. ЦСКА пък бе размазан с 4:0 за Суперкупата на България. Последвалите лоши резултати обаче определиха бъдещето на специалиста, който води тима от Разград близо 10 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    31 5 Отговор
    Киро Парахода свива бюджета!😎☠🔯☠😎

    Коментиран от #15

  • 2 Луноходец

    19 4 Отговор
    Кремвирши, кетчуп, раня ги с кюфтета с кибапчета, къпя ги в жакузито
  • 3 Алфа Вълкът

    36 5 Отговор
    Туй да не вие България, Гелосания да купува мачове, да ви дават дузпи, да не ви дават червени картони, съдиите да се правят на кьорави и да не виждат 2м засада!

    Коментиран от #16

  • 4 ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо

    24 2 Отговор
    Истината е, че домуса не може да търпи треньорите,и винаги ги разкарва след максимум 8/10месеца...И си назначава старите треньорчета,или Станислав Генчев или Георги Дерменджиев...
  • 5 Честито

    12 5 Отговор
    Аз ви казах това преди 2 месеца-този е толкова треньор, колкото аз съм астронавт. Идея си нямаше как да развива отбора да печели и в първенството, и в Лига Европа. Интересното е, че Лудогорец постигна най-големите си успехи, когато начело беше български треньор. Пак такъв сега ще вземат.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Левскар

    13 5 Отговор
    Хайде Левски, днес е момента. Сега или никога.
  • 7 Ех Канада

    7 1 Отговор
    Made in Bulgaria!
    Тридесет и едиколкоси годни промяна!
    Да живее демокрацията: "Made in Bulgaria"!!!.......
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 5 Отговор
    Хубава работа...Но бг....Имаха един качествен в лудогорец и това бе треньорът им!Видяха как ги реди и ришиха ,че могат и без него.С Трици маймуни не се ловят!футболистите на лудогорец в защитната формация всички са за ......Чакайте някой ,който разбира да дойде в кочина бг....Ще завърша с една стара народна песен....Селяни в града продават ...Чесън...В случая е подходяща за ръководството на лудогорец!
  • 9 Винкело

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Честито":

    Кой? Ферарио Спасов?

    Коментиран от #14

  • 10 Росен бицепса

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Честито":

    Я му погледни витрината със спечелени трофеи в предишните му клубове плюс пробивите в европейските турнири и тогава пак се опитай да говориш глупости.

    Коментиран от #13

  • 11 Перла 05

    14 1 Отговор
    Иска ми се да видя някое журналистическо, а още по-добре съдебно разследване за перачницата на пари в България - футбола. Как се дават милиони пари за някакви не.гри, идващи от Замбия или Гвинея, Того или Мадагаскар. Играят или гледат мачове отблизо няколко месеца и ...айде, некст плийз!
    За незапознати само ще отбележа.За този Белчо от Гамбия примерно трябва да се плати на клуба му трансферна цена (освенако не е свободен агент), Дават му се пари за подписване предварително, подписва договор за примерно 10к евро на месец, трябва да се плати на агента му (посредника, който го е довел) и Белчо играе няколко мача за 3-4 месеца, вкарва 0. 1 или 2 гола, разбират, че онзи е пълен дърводелец, хванат от улицата и прекратяват договора, което значи неустойка още 20, 30 50 к евро и айде - шут! И после идва следващия берач на банани, маскиран като футболист и ей така...Пералнята се върти! А баламурниците ходят на стадиона да гледат 4ма българи на терена от 22, да се бият, да се псуват, да дават пари - билети, СМСи (да спасим тоя, да спасим оня). И накрая
    - стадионите са празни, на мачове ходят само лумпени, а нормалните хора, които не приемат това си седят в къщи!
  • 12 Първанов

    4 1 Отговор
    На тия решенията, ако ги взима Ангел Петричев, спукана им е работата. Той става само за министър по ромските въпроси на Слави
  • 13 Честито

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Росен бицепса":

    Ти беше ли го чувал този? Колко трофеи, ама истински има-Шампионска лига, Лига Европа, на Конфедерациите, купи от първенствата в Англия, Франция, Испания, Германия, Италия? Дамбраускас беше евтин-затова Лудогорец го взеха, имал бил успехи....в неизвестни отбори в неизвестни първенства.
  • 14 Честито

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Винкело":

    Бившия на Берое, който сега се лекува в Бургас. Съдбата не му даде шанс да води Арда, сега ще видим дали ще поеме Лудогорец. Сети се за кой ти думам, нали...

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мУРА 05

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Не думай бе, и съдиите ли отменят голове на цска във вратата на Лудогорец или просто лудоггорец си ги надиграва всеки път,защото имат играчи плащани с пари,а не свободните агенти на ловешките еуроидиоти.
  • 17 Реалиста

    2 0 Отговор
    Генчев е още по голям въздух под налягане !!
  • 18 Носни кърпички

    0 0 Отговор
    Сменят ги като..............
  • 19 Кахлина

    1 0 Отговор
    бил най добрия....алоооу чувате се изобщо,тоя не можеше да изведе първа топка в мача с гърците.Този ми бил вратар,той Моци беше по добър от него като вратар.Да бягат с 200 щото сърбите ми се подиграват в работата
  • 20 Ами не

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Честито":

    Този лекуващия се няма да го вземат ! Той плюе в кладенеца от който е пил вода и то много често!