3 Октомври, 2021 12:25 2 642 6

Олимпийската шампионка Ивет Горанова с емоционални думи за България

  • ивет горанова-
  • карате-
  • олимпийска шампионка

"Няма значение дали е Световно или Европейско, или каквото и да е друго татами – важното е България да е в сърцето", заяви каратистката ни

Олимпийската шампионка Ивет Горанова с емоционални думи за България - 1
Снимка: БГНЕС

Златната олимпийска медалистка Ивет Горанова донесе много радост на стотици деца и каратеки. Тя е едно от най-търсените имена по време на Националната купа по карате в Русе.

По време на откриващата церемония беше наградена с втори дан в стил шотокан карате.

Състезанието предложи много емоции в съботния ден, а зрелищните сблъсъци на татамито продължават и днес.

Ето какво сподели Горанова специално за читателите на Boec.BG.

Ивет, кое чувство те завладява всеки път, когато стъпиш на татамито?

– Няма значение дали е Световно или Европейско, или каквото и да е друго татами – важното е България да е в сърцето, концентрацията да е на ниво, уменията и хъса да са на място. Амбицията е водеща, затова всяко едно състезание е важно, и изгражда характер.

Виждаш ли ентусиазъм сред малките каратеки в залата на Националната купа?

– Много съм впечатлена и изненадана от вдъхновението на децата, от желанието за победи, което виждам в очите им. Те блестят за завоюването на големи успехи, мечтаят да бъдат шампиони. Пожелах им да са здрави, да мечтаят, да вярват в себе си и възможностите си, и да не се отказват пред нито едно препятствие.

Какво е усещането да си сбъднал голямата си мечта?

– Чувството е прекрасно! Но веднага след като сбъдне една от мечтите си, човек трябва веднага да си постави нова цел и нова мечта. Това те води напред, дава ти хъс, амбиция, зарежда те с енергия да се бориш и да не се отказваш от неуспехи.

Пречи ли ти вниманието от медии и различни фенове откакто се върна от Токио?

– Да. Пречи ми и честно казано доста ме изморява. Не съм свикнала на толкова внимание и интерес на хората към мен, но разбирам, че това е част от пътя на един олимпийски медалист. Искам обаче да се концентрирам върху следващите си цели, а те не са никак малки. Карате не е просто спорт, това е начин на живот, и иска пълно посвещаване на ума, духа, душата и тялото.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    15 1 Отговор
    Браво на детето и само напред и нагоре!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 2 Отговор
    Прекалено много я Преекспонирате....Ако ще я правите лице на недосегаемите-бива!Да спира спорта и да чака медийните изяви!Ако ще продължава със спорта и правите лоша услуга!
  • 3 истината

    4 9 Отговор
    Откакто приседна на Зеления Чорап, никакъв респект тъм тази!!!
  • 4 Просто човек

    5 3 Отговор
    Ти си слънце ☀️, не като оная гербаджийка...
  • 5 кастроли

    4 0 Отговор
    Желая й много здраве и нови спортни успехи на каратеката! Здраве и живот,Иветке!
  • 6 сърбин

    2 0 Отговор
    НАЙ-ТЪПОТО НЕЩО КОЕТО НАПРАВИ В ЖИВОТА СИ Е ДА СТАНЕШ ПОЛИЦАЙКА.