Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 13:55 1 921 2

Хаджисотиров недоволства: Навсякъде в Европа има публика! Ощетени сме

  • людмил хаджисотиров-
  • бк рилски спортист-
  • липса на публика-
  • зали

"Имах надежда, че ще се стигне до някакъв компромис и ще се допусне запълването на поне 30-50% от капацитета на залите", заяви треньорът на БК Рилски спортист

Хаджисотиров недоволства: Навсякъде в Европа има публика! Ощетени сме - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира пред Спортал приетите през септември мерки против разпространението на COVID-19, които отново ограничиха достъпа на зрители до спортните зали в цялата страна. Наставникът на носителите на Купата на България няма обяснение защо не се допуска поне 30% от капацитета на съоръженията и се надява да се стигне до компромисен вариант в близко бъдеще.

"Имах надежда, че ще се стигне до някакъв компромис и ще се допусне запълването на поне 30-50% от капацитета на залите. За съжаление, на този етап това не се прави като че ли. Ние, волейболът, хандбалът и като цяло спортовете, които се играят в зала, са ощетени, защото навсякъде в Европа има публика. Миналата седмица на контролата между Партизан и Анадолу Ефес залата в Белград беше пълна. За мен няма обяснение защо не може да се допуска поне 30% от капацитета, при положение че в залите разстоянието и пространството е много по-голямо от един театър, концерт или дори балет.

Чисто хипотетично вариантът в залите да се разпространява заразата не е по-голяма отколкото на всички останали места, които изброих. Надявам се министерствата да прокарат вариант, който да е по-адекватен и по-логичен, за да могат да се допускат фенове на мачовете. Беше трудно миналата година без зрители. За финалите се докоснахме малко до старата реалност и беше приятно с повече привърженици, но сега започваме отново без тази подкрепа. Това не е добре и се надявам да има някакво развитие по този въпрос”, заяви Хаджисотиров.

Както е известно, новият сезон в баскетбола се открива още в понеделник, когато Рилски и Левски ще спорят за Суперкупата на България пред празните трибуни на зала “Универсиада”. На 8 октомври (петък) започва и първенството с два мача от първи кръг - Шумен срещу Рилецо и Ямбол срещу Балкан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без ДДС

    2 2 Отговор
    Там където има публика има повече от 20%ваксинирани.
  • 2 ваксиниран

    1 3 Отговор
    Да,ама нормалните хора в Европа вече са ваксинирани. Само българите най умни,за това на всякъде с тест или 14 дена карантина...