Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 12:30 1 705 0

Най-скъпите в Бундеслигата - 7 от Байерн, 3 от Дортмунд и 1 от Леверкузен

  • байерн мюнхен-
  • борусия дортмунд-
  • байер леверкузен

Разликата в класите в германския шампионат е по-очевидна от всякога

Най-скъпите в Бундеслигата - 7 от Байерн, 3 от Дортмунд и 1 от Леверкузен - 1
Снимка: БГНЕС

Германската Бундеслига е сред най-добрите първенства в света и то не от днес. Но за добро или зло, най-добрите (разбирайте и най-скъпите) футболисти в шампионата по традиция играят за Байерн Мюнхен. Последната класация на Transfermarkt не прави изключение, когато от сайта класира най-скъпата единайсеторка към днешна дата.

На вратата изненадващо не виждаме вече Мануел Нойер, макар цената му да е същата, като тази на Грегор Кобел от Борусия Дортмунд. Швейцарецът се наложи сред титулярите на тима и покачи цената си до €18 млн. Фактът, че е с 12 години по-млад от германеца изглежда е натежал в избора на изданието.

В защита виждаме виждаме само бранители на „баварците“. Алфонсо Дейвис е най-скъп от групата със стойност от €70 млн. След него са Дайот Упамекано (€60 млн.), Люка Ернандез (€45 млн.) и Бенжамен Павар (€35 млн.).

Халфовата линия е единствената част от терена, в която виждаме известно разнообразие от представители на различни клубове. Вляво е поставено откритието на сезона до момента - 18-годишният Флориан Вирц от Байер Леверкузен, който е оценен на €65 млн. Вдясно пък е Серж Гнабри от Байерн с цена от €70 млн.. Колегата му Джошуа Кимих (€90 млн.) си партнира в центъра с Джуд Белингам (€70 млн.).

На върха в атаката едва ли е изненада, че виждаме две от най-големите звезди изобщо в момента - Ерлинг Холанд (€150 млн.) от Дортмунд и Роберт Левандовски (€60 млн.) от Байерн Мюнхен.

Общата стойност на най-скъпите 11 в Първа Бундеслига така възлиза на €733 млн.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА