8 Октомври, 2021 14:15 1 764 1

Хамилтън бе над всички на първата тренировка в Истанбул, но получи и наказание за новия двигател

  • люис хамилтън-
  • formula 1-
  • макс верстапен-
  • mercedes-
  • red bull

Очертава се тази година на пистата в Турция да видим няколко времеви рекорда

Хамилтън бе над всички на първата тренировка в Истанбул, но получи и наказание за новия двигател - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън отново бе над всички по време на първата тренировка в Истанбул пред Гранд при на Турция този уикенд. Той изпревари с 0,425 секунди Макс Верстапен с Red Bull и закова часовника на 1:24.178, научихме от Sky Sports.

Британецът обаче ще трябва да изтърпи и наказание от 10 места в стартовата решетка в неделя, защото от екипа му в Mercedes решиха да сменят двигателя на болида за това състезание.

Очакванията за надпреварата бяха повишени значително с оглед факта, че пилотите подобриха средното си време спрямо миналата година с повече от 10 секунди. Това вещае някои времеви рекорда на самото състезание, стига времето да не изненада всички ни през уикенда.

Трето време на тренировката даде Шарл Льоклер с Ferrari.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    4 1 Отговор
    Хм. Другите отиват на дъното на стартовата решетка при смяна на двигател, но на не толкова белия му дават само 10 места назад. Явно е някаква нова форма на борба с расизма.