Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 10:25 2 009 5

Биляна Дудова разкри сензационната си тайна за световната титла в Осло

  • биляна дудова-
  • борба-
  • световна титла-
  • осло

Оказа се, че именно на финала 24-годишната българка за първи път в кариерата си е приложила нова хватка, която усвоява само от един месец

Биляна Дудова разкри сензационната си тайна за световната титла в Осло - 1
Снимка: БГНЕС

Световната шампионка по борба в категория до 59 кг Биляна Дудова гостува в предаването „Тази събота“ пи BTV, където разкри сензационната си тайна за победата над японката Акие Ханай на финала в Осло. Оказа се, че именно на финала 24-годишната българка за първи път в кариерата си е приложила нова хватка, която усвоява само от един месец.

"Този път посвещавам повече от всякога тази победа на майка ми. Нищо случайно няма в моя живот. Преди да тръгна за състезанието в Унгария, почувствах, че ще стана първа. Реших да си направя тениска с нейната снимка. Бях на косъм от златния медал. Този път пак ѝ обещах, че ще взема световната титла за нея. За пръв път от 11 години, откакто съм без нея, ми се случи вечерта преди състезанието, когато легнах, в полусън да чуя смеха на майка ми. За секунди мина през главата ми. Казах си, че това е знак, че тя е с мен. През цялото време си казах "Мамо, моля те, бъди с мен и ми дай сили да спечеля и да покоря света". Това ми беше знак. Състезанието го изкарах с усмивка", обяви Дудова.

"Каквото и да се случва на лагерите, просто го забравям на състезанията. Концентрирам се, мобилизирам се и гледам да дам всичко от себе си. Щастлива съм, че всеки път успявам. С треньора много добре бяхме направили тактика как да надвия японката на финала. Дори тази хватка, която направих, никой не я беше виждал, за първи път я направих на състезание. Преди месец треньорът ми я показа", допълни световната шампионка.

"Аз съм изключително щастлива. Няма по-голямо щастие от това да сбъднеш мечтата си, за която си се трудил години наред. Най-вече ме прави щастлива това, че направих щастлив един цял народ. Всеки път, когато някой шампион се прибере от състезание, по някакъв начин ние повдигаме духа на цял един народ. Искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха, непрекъснато ми се обаждат и ми пишат - познати и непознати", призна четирикратната европейска шампионка.

"От самото начало, откакто започнах да тренирам, съм си мечтала да покоря всички върхове. Ето че успявам. Труден е пътят, няма как. Важно е да ги преодоляваме. След всяка трудност ставаш все по-силен. На първото ми световно в Париж бях по-малка и неопитна. Борих се за бронзов медал, малко не ми достигна да го спечеля. Разочаровах се, но се мотивирах и си казах, че на следващата година ще бъда на финал. Наистина стана в Унгария. Успях да спечеля сребърен медал. Бях се разочаровала, не съм лакома за златни медали. Просто искам да бъда победител. Казах си, че ще си взема златния медал, той си е мой. 3 години чаках да участвам отново на световно, за да покажа какво мога", завърши Биляна Дудова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърп и чук

    11 0 Отговор
    Радвам се за това момиче! Преди време имаше някакъв инцидент, явно е чувствително, но ето, че успя! На олимпиадата не беше, понеже в преборванията губеше от Евелина Николова.
  • 2 русенец

    6 2 Отговор
    А нещо за мъжкия ни ансамбъл по художествена гимнастика няма ли да напишете?

    Коментиран от #3

  • 3 Ми така кат стане

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Ти къде се буташ с мъжете бе
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЯКИ СА НИ И МЪЖЕТЕ ,НО МАЛКО НЕ ИМ ДОСТИГА ---ЖЕНСКА ВОЛЯ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Верно ли

    0 2 Отговор
    Верно ли има толкова извратеняци да им харесва да гледат някакви жени (или поне приличащи на жени) как се борят, млатят или вдигат щанги?!
    Тези "велики спортистки" дали като нормална жена все пак могат да изгладят една риза или да опържат две яйца?