Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 09:30 1 261 0

Панама нанесе първа загуба на САЩ за световните квалификации

  • сащ-
  • панама-
  • мексико-
  • хондурас-
  • ел салвадор-
  • ямайка-
  • канада

Суперпоколението на американците не убеждава от началото на надпреварата

Панама нанесе първа загуба на САЩ за световните квалификации - 1
Снимка: БГНЕС

Прогнозите, че САЩ ще прелети през световните квалификации в зона Северна и Централна Америка изглежда няма да се сбъднат, след като Панама нанесе първа загуба на тима в надпреварата.

Нападателят на Нешвил Анибал Годой вкара единственото попадение в срещата в 54' и така изравни точковия актив на родината си с този на един от фаворитите в групата.

Селекционерът на Щатите Грег Берхалтер продължава да търси най-добрата формула, за да подреди най-доброто поколение футболисти на страната в историята ѝ. Почти всички негови играчи се състезават в европейските шампионати, а някои дори са основни фигури във водещи тимове.

Сержиньо Деск носи екипа на Барселона, Зак Щефер е част от тима на Манчестър Сити, Юнус Муса е един от най-обещаващите таланти на Валенсия, Уестън МакКени е важна част от Ювентус, Тимъти Уеа е лидер на атаката в Лил, Джовани Рейна е плод на супершколата на Борусия Дортмунд, а Кристиян Пулишич е една от звездите на Челси, макар и последните двама да не взеха участие в мача с Панама.

В квалификациите към момента Мексико е лидер с 11 точки, следван от САЩ с 8, Панама с 8 и Канада с 8. Извън местата, даващи място за участие на Мондиал 2022 са Коста Рика (6 точки), Ел Салвадор (5), Хондурас (3) и Ямайка (2).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА