Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 14:45 1 922 1

Две решаващи седмици за Моуриньо

  • жозе моуриньо-
  • италия-
  • ювентус-
  • рома-
  • калчо-
  • футбол-
  • треньор-
  • рим

Първото голямо изпитание за Моуриньо се нарича Ювентус

Две решаващи седмици за Моуриньо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Предстоят две решаващи седмици за Рома и Жозе Моуриньо, пише италианският вестник „Ла Република”. Тифозите на Рома имат големи очаквания към португалския треньор, но дали той може да отговори на тях?

Вестникът посочва, че между 17 октомври и 31 октомври, в рамките на две седмици, ще стане ясно дали Рома наистина е претендент за титлата в Италия, или както в предишните сезони в двубоите срещу големите отбори се проваля винаги.

Първото голямо изпитание за Моуриньо се нарича Ювентус. Това е най-големият тест за всеки един отбор в Италия. На 17 октомври Рома гостува в Торино и този двубой ще даде много отговори на тифозите на „джалоросите”. Четири дни по-късно Рома гостува в Норвегия на Бодьо/Глимт в мач от Лигата на конференциите. На 24 октомври предстои нов голям тест за Рома – мачът с Наполи на „Олимпико”.

А на 31 октомври Рома приема и Милан, като преди това има мач с Каляри през седмицата. Двубоите срещу Юве, Наполи и Милан ще покажат дали Рома с този треньор се различава от Рома през предишните години, когато губеше подобни дербита. Моуриньо вече заяви, че иска да промени манталитета на футболистите. Във временното класиране Рома е на четвърто място с актив от 15 точки (пет победи от 7 кръга). За последно Рома стана шампион на Италия през 2001 година. Може ли тази приказва да се повтори? Тези три мача ще ни дадат отговор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браат гепи милионите и бегай

    1 1 Отговор
    Далече от тоа хазарт